Υπ. Τουρισμού: Μεγάλη ανταπόκριση στο επενδυτικό πρόγραμμα για τα τουριστικά λιμάνια

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 31/1/2024 η περίοδος υποβολής επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του έργου “Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων” της Δράσης 16931 “Τουριστική Ανάπτυξη”, συνολικής δημόσιας δαπάνης €139.090.800,00, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Συνολικά υποβλήθηκαν 41 επενδυτικά σχέδια από φορείς διαχείρισης τουριστικών λιμένων (μαρίνων, καταφυγίων και αγκυροβολίων) συνολικού ύψους €184.588.025,30, υπερκαλύπτοντας κατά πολύ τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό. Ήδη έχει ξεκινήσει από το Υπουργείο Τουρισμού η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων και θα γίνει σύντομα η ένταξη όσων εγκριθούν στο πρόγραμμα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Σε δήλωσή της η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι υλοποιείται ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού ώστε να αξιοποιηθεί σε μέγιστο βαθμό η δυναμική του. Στόχος του Υπουργείου, υπογράμμισε, είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών θαλάσσιου τουρισμού και η κάλυψη της αυξημένης ζήτησης για τουρισμό yachting στην Ελλάδα με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, προωθώντας τη χώρα μας σε ακόμα υψηλότερες θέσεις διεθνώς. Η προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων περιοχών με τη διασφάλιση της αειφορίας και της βιωσιμότητας της τουριστικής δραστηριότητας είναι στρατηγικός στόχος του Υπουργείου, πρόσθεσε η κα Κεφαλογιάννη.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη