21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Χατζηδάκης: Επίκειται συνολική παρέμβαση μόνιμου χαρακτήρα για τα αυθαίρετα

Μέχρι τότε αναμένεται παράταση των προθεσμιών υπαγωγής στην ισχύουσα ρύθμιση

Share

Συνολική παρέμβαση μόνιμου χαρακτήρα για τα αυθαίρετα, εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι, ενόψει της λήξης σε λίγες ημέρες των προθεσμιών για υπαγωγή στην τρέχουσα ρύθμιση, δεν θα υπάρξει κενό για τους ιδιοκτήτες ή τους μηχανικούς. Κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται παράταση των προθεσμιών υπαγωγής στην ισχύουσα ρύθμιση έως ότου τεθεί σε εφαρμογή η νέα, μόνιμου χαρακτήρα.

Σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή (29/10) συνάντησή του με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργο Στασινό, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η νέα ρύθμιση θα σχετίζεται με την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτηρίων, η οποία έχει ήδη θεσμοθετηθεί με ορίζοντα εφαρμογής το 2020, και δεν θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον”, σημειώνοντας ότι συνολικά οι δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων μπορεί να αγγίξουν ακόμη και το 1 δισ. ευρώ, αλλά και στη μεταφορά συντελεστή δόμησης, για την οποία προανήγγειλε ρύθμιση η οποία θα αποκαθιστά αδικίες και θα είναι σε συμφωνία με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τέλος, τόνισε ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας και κομβικής σημασίας για να ξεκολλήσουν επενδύσεις και να ανοίξουν καινούργιες δουλειές.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη