ΕΣΘΠ: Πρωτοβουλίες για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα των Κυκλάδων

Σειρά ουσιαστικών επαφών με στελέχη της Κυβέρνησης είχε την περασμένη εβδομάδα η Διοίκηση της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων- SantoWines, για θέματα που αφορούν στον συνεταιριστικό χώρο και εν γένει στον πρωτογενή τομέα των νησιών των Κυκλάδων.

Το οινοποιείο και τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων- SantoWines επισκέφτηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  Κώστας Μπαγινέτας, ο Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Θεοδόσης Αθανασάς και ο Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σέρκος Χαρουτουνιάν. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ο πρόεδρος της Ένωσης Μάρκος Καφούρος παρουσίασε την υπάρχουσα κατάσταση, ανέπτυξε τα ζητήματα των αγροτών των νησιών, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που τους δημιουργούν τα ισχύοντα φορολογικά μέτρα και τα ασφαλιστικά μέτρα του Νόμου 4387/2016, γνωστού και ως “Νόμου Κατρούγκαλου”.

Από τη συνάντηση στο Υπ. Οικονομικών

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συνάντηση που ακολούθησε μεταξύ του κου Καφούρου και του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου στο Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα. Κατά τη διάρκειά της, αναπτύχθηκαν εκτενέστερα οι προτάσεις της Ένωσης για την φορολογική ανακούφιση των νησιωτών αγροτών και των συνεταιρισμών.

Επίσης, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στη Σαντορίνη και εν όψει της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού νόμου, τα στελέχη της Ένωσης έθεσαν και πάλι υπόψη του Υπουργού το αίτημα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης για την κατάργηση των ποινών μείωσης της σύνταξης των παραγωγών που συνεχίζουν την αγροτική δραστηριότητα μετά τη συνταξιοδότησή τους.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη