Επιπλέον μέτρα κατά των άσκοπων μετακινήσεων το Πάσχα

Αυστηρά πρόστιμα για τους απείθαρχους

Από τις 21:00 το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα, η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, δηλαδή ο κωδικός Β4, θα ελέγχεται σαρωτικά και ενδελεχώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό, ενώ θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά και μόνο για δύο άτομα κατ’ όχημα. Πρόσθεσε δε πως καταχρηστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Ο κος Χαρδαλιάς επανέλαβε πως την ημέρα του Πάσχα θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, “τα οποία τηρεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών”. Επικαλούμενος σχετικές μετρήσεις, σημείωσε πως οι 9 στους 10 συμπολίτες μας δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλουν οι συνθήκες, θα ακολουθήσουν τις οδηγίες και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του.

“Όλα μεν πάνε καλά, όμως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, χωρίς εξαιρέσεις την προσπάθεια”, επεσήμανε, ενώ -καθώς σήμερα παρατηρήθηκαν φαινόμενα έντονης κινητικότητας σε λογιστικά γραφεία- προσέθεσε ότι η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται.

Νωρίτερα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα Covid-19 στη χώρας μας, με το σύνολο των κρουσμάτων να φτάνει τα 2.207. Από αυτά, τα 569 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 921 με άλλο γνωστό κρούσμα.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 69, με διάμεση ηλικία τα 68 έτη και κατά 83% με υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών. Το τελευταίο 24ωρο 33 ασθενείς βγήκαν από τις ΜΕΘ.

Επίσης, καταγράφηκαν 3 ακόμη θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των συμπολιτών μας που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό να ανέρχεται στους 105, με διάμεση ηλικία τα 73 έτη και κατά 89,5% με υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη