Επίσημη παρουσίαση του Santorini Experience 2022 στην Αθήνα

Την φετινή διοργάνωση του Santorini Experience, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Σεπτεμβρίου στη Σαντορίνη, παρουσίασαν επίσημα σήμερα (27/7) στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης ο Δήμος Θήρας και η Active Media.

Η επιτυχημένη, όπως τη χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, διοργάνωση αθλητικού τουρισμού επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, προκειμένου να συμβάλει στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Σαντορίνης με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Φέτος μάλιστα το Santorini Experience αποκτά και πολιτιστική χροιά, αποτελώντας το μέσο για την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος του νησιού.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Από αριστερά: Σοφία Κίτσου – Αντιδήμαρχος Θήρας, Σοφία Ζαχαράκη – Υφυπουργός Τουρισμού, Αντώνης Σιγάλας – Δήμαρχος Θήρας, Άντζελα Γκερέκου – Πρόεδρος ΕΟΤ, Άκης Τσόλης – Διευθύνων Σύμβουλος Active Media Group © Atlantea

Τα δύο κύρια αθλητικά γεγονότα που θα συνθέσουν την εμπειρία του φετινού Santorini Experience είναι τα παρακάτω:

– Ο ημιμαραθώνιος (21,097 χλμ), μια δημοφιλής παγκοσμίως διαδρομή τρεξίματος, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, το Σάββατο 24/9 στη διαδρομή Οία-Φηροστεφάνι-Φηρά. Ο φετινός ημιμαραθώνιος του Santorini Experience έχει ονομαστεί “Δαιδαλική Κόρη της Θήρας”, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστή η μαρμάρινη Δαιδαλική Κόρη της Θήρας, ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα του 7ου αιώνα π.Χ., υπερφυσικού μεγέθους (ύψους 2,30 μέτρων και βάρους περίπου 750 κιλών), το οποίο προγραμματίζεται να εκτεθεί στον αίθριο χώρο του -υπό ανασκευή- Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας.

Η Δαιδαλική Κόρη της Θήρας δίνει το όνομά της στον ημιμαραθώνιο του Santorini Experience – © Atlantea

– Η κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης 1,5 μιλίου. Η φετινή κολυμβητική διαδρομή ονομάζεται “L & E Nomikos” προς τιμήν των ευεργετών του νησιού Λούλας και Ευάγγελου Νομικού. Θα διεξαχθεί την Κυριακή 25/9, από το Ηφαίστειο μέχρι τον Όρμο Φηρών, και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν με την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους.

Οι εγγραφές για τα δύο κεντρικά αγωνίσματα της διοργάνωσης έχουν ξεκινήσει εδώ και ήδη υπάρχουν συμμετοχές από 14 χώρες.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θήρας, οι συμμετέχοντες από τη Σαντορίνη δε θα καταβάλουν αντίτιμο συμμετοχής.

Οι διοργανωτές, Δήμος Θήρας και Active Media, υποσχέθηκαν περισσότερες εκπλήξεις για τη διοργάνωση, που θα ανακοινώνονται σταδιακά, έδωσαν ωστόσο μια πρώτη γεύση, κάνοντας λόγο για μικρότερες διαδρομές τρεξίματος που θα απευθύνονται σε παιδιά, για πολιτιστικές ξεναγήσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, αλλά και για καταγραφή του περιβαλλοντικού και οικονομικού αποτυπώματος της διοργάνωσης. Εν αναμονή λοιπόν περισσότερων πληροφοριών…

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη