Επίσημο δείπνο για τους Περιφερειάρχες από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Γιώργος Χατζημάρκος: "Στενότερη συνεργασία των Περιφερειών με τις Μητροπόλεις, για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων"

Την ανάγκη στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και πάσης Ελλάδος, με έμφαση στο κοινωνικό έργο που πρέπει από κοινού να παραχθεί, για την στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που επλήγησαν από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου που παρέθεσε στους Περιφερειάρχες, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Το δείπνο που παρατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών είχε προγραμματιστεί από καιρό και προέκυψε μετά τις συχνές περιοδείες του Αρχιεπισκόπου σε όλη την Ελλάδα και την γνωριμία του με τους Περιφερειάρχες. Καλωσορίζοντάς τους ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι “επιτέλους δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν και στην Αθήνα, όπως τόσες φορές είχε υποσχεθεί κατά τις επισκέψεις του στις περιοχές τους”.

[adning id="140783"]

Οι Περιφερειάρχες από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για την πρόσκληση και το ενδιαφέρον της Αρχιεπισκοπής να υπάρξει μια πιο στενή και ουσιαστική συνεργασία με τις Περιφέρειες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία για την από κοινού παραγωγή κοινωνικού έργου, προκειμένου να στηριχθούν τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και να καλυφθούν οι πολύ μεγάλες ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης, σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Όπως τόνισε ο κ Χατζημάρκος, η συνεργασία των Περιφερειών με τις Μητροπόλεις, μπορεί να είναι πολύ πιο ουσιαστική και να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα, όσον αφορά την ανακούφιση των αυξημένων κοινωνικών αναγκών. Για τον λόγο αυτό, συμφωνήθηκε να υπάρξει και δεύτερη συνάντηση επί συγκεκριμένων προτάσεων από κοινού συνεργασίας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη