19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επισήμως πανδημία ο Covid-19

Share

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε “πανδημία” τον κοροναϊό όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δηλώνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός Κίνας έχει αυξηθεί 13 φορές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ η ασθένεια COVID-19 εξαπλώνεται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες του κόσμου.

“Είμαστε έντονα ανήσυχοι από τα ανησυχητικά επίπεδα εξάπλωσης και έντασης και από τα ανησυχητικά επίπεδα αδράνειας. Ως εκ τούτου προχωρήσαμε στην εκτίμηση ότι ο Covid-19 μπορεί να χαρακτηριστεί πανδημία”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 118.000 κρούσματα σε 114 χώρες και 4.291 άνθρωποι έχουν πεθάνει, είπε ο Τέντρος, σημειώνοντας πως οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν. “Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες αναμένουμε να αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, ο αριθμός των θανάτων και ο αριθμός των χωρών που πλήττονται”, προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε πως οι χώρες θα πρέπει να εφαρμόσουν μέτρα περιορισμού και μετριασμού, αλλά ο περιορισμός πρέπει να είναι ο “βασικός πυλώνας”.

Ο διευθυντής των προγραμμάτων εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, Δρ Μάικ Ράιαν δήλωσε πως η χρήση της λέξης “πανδημία” για τον χαρακτηρισμό του κορονοϊού δεν αλλάζει τα μέτρα αντιμετώπισής του.

Ο Ράιαν ανέφερε πως το Ιράν και η Ιταλία βρίσκονται τώρα στην πρώτη γραμμή του ιού, αλλά προειδοποίησε πως άλλες χώρες “θα βρεθούν σε αυτή την κατάσταση πολύ σύντομα”. Παράλληλα είπε πως η κατάσταση στο Ιράν είναι “πολύ σοβαρή” και πως ο Οργανισμός θέλει να δει περισσότερη παρακολούθηση και περισσότερη φροντίδα τους ασθενείς. Το Ιράν “κάνει το καλύτερο που μπορεί” αλλά έχει ελλείψεις εξοπλισμού, τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και BBC

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη