Σαντορίνη: Επισήμως χωρίς Ηφαίστεια και φέτος

Ο προϋπολογισμός της εκδήλωσης θα διατεθεί για προωθητικές ενέργειες και για την τουριστική προβολή του Ηφαιστείου

Όπως ήταν αναμενόμενο, για δεύτερη χρονιά η πανδημία βάζει φρένο στις όποιες σκέψεις για διοργάνωση των Ηφαιστείων, της καθιερωμένης ετήσιας γιορτής με μουσικές εκδηλώσεις και αναπαράσταση της έκρηξης του Ηφαιστείου, που από το 2016 μεταφέρθηκε και πραγματοποιείται το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από τη ΓΕΩΘΗΡΑ, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που επιβάλλει η πανδημία, η εκδήλωση δε θα πραγματοποιηθεί, όπως αποφασίστηκε σε πρόσφατη (13/8/21) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Προκειμένου να αντισταθμιστεί ο ενδεχόμενος αρνητικός αντίκτυπος στον τουρισμό της Σαντορίνης από τη ματαίωση της εκδήλωσης, “η ΓΕΩΘΗΡΑ προτίθεται να διαθέσει αντίστοιχο χρηματικό ποσό με αυτό που δινόταν τα προηγούμενα χρόνια στα “Ηφαίστεια”, για προωθητικές ενέργειες και για την τουριστική προβολή του Ηφαιστείου Θήρας και κατ’ επέκταση της Σαντορίνης και της Θηρασίας”.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. της ΓΕΩΘΗΡΑ έχει ήδη εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο Γιάννη Αργυρό και το μέλος του Δ.Σ. και Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Σοφία Κίτσου για την εύρεση μεθόδων και ενεργειών τουριστικής προβολής του Ηφαιστείου Θήρας.

“Ευελπιστώντας ότι το 2022 οι συνθήκες θα είναι καλύτερες, επιφυλασσόμαστε για μία εκδήλωση ανάλογη του ονόματος του Ηφαιστείου και των νησιών μας”, καταλήγει η ΓΕΩΘΗΡΑ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη