Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Το ανακοινωθέν σχετικά με την “παραίτηση” του Μητροπολίτη Θήρας

Το θέμα της “παραίτησης” του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιου, απασχόλησε μεταξύ άλλων τη διήμερη (25-26/8) συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ).

Δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν χθες το μεσημέρι ήθελαν τη ΔΙΣ να έχει κάνει αποδεκτή σχετική επιστολή παραίτησης του Μητροπολίτη, με την Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων να κάνει λίγες ώρες αργότερα σαφές πως δεν τίθεται θέμα παραίτησης του οικείου Ποιμενάρχη, σημειώνοντας πως “ο Σεβασμιώτατος ασκεί τα νόμιμα και κανονικά καθήκοντά του, διαποιμαίνει τη Μητρόπολή του και επιφυλάσσεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον του οποιουδήποτε τολμά και διαταράσσει την κανονική τάξη στην Εκκλησία της Ελλάδος”.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα η ΔΙΣ, μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναζήτησε τον Μητροπολίτη Θήρας, ο οποίος του δήλωσε ότι δεν έχει υπογράψει επιστολή παραίτησης, απέστειλε μάλιστα αυθημερόν επιστολή του προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, με την οποία επαναλαμβάνει τη διάψευσή του.

“Κατόπιν τούτων, η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε την αποστολή του παραληφθέντος κειμένου παραιτήσεως στον ανωτέρω μητροπολίτη για τις ενέργειές του”, αναφέρει η ΔΙΣ.

Θυμίζουμε πως το πλήρες κείμενο της χθεσινής ανακοίνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού και Νήσων είχε ως εξής:

“Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού & Νήσων έχοντας υπ’ όψιν δημοσιεύματα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα και διέσπειραν την ανυπόστατη είδηση περί δήθεν παραιτήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφανίου, με εύλογη αγανάκτηση και δικαιολογημένη απορία για την σκοπιμότητα, δηλώνει ότι δεν τίθεται θέμα παραιτήσεως του οικείου Ποιμενάρχου.

Ο Σεβασμιώτατος ασκεί τα νόμιμα και κανονικά καθήκοντά του, διαποιμαίνει τη Μητρόπολή του και επιφυλάσσεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον του οποιουδήποτε τολμά και διαταράσσει την κανονική τάξη στην Εκκλησία της Ελλάδος.”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη