Επίσκεψη ηγετικού κλιμακίου του “Liquor Control Board of Ontario” στη Σαντορίνη και άλλες οινικές περιοχές της χώρας

Νέες, σημαντικότερες προοπτικές για τις εξαγωγές του ελληνικού κρασιού στον Καναδά ανοίγονται με την επικείμενη επίσκεψη του ηγετικού κλιμακίου του Liquor Control Board of Ontario-LCBO (Κρατικό Μονοπώλιο Αλκοόλης του Οντάριο) στη χώρα μας, κατόπιν πρωτοβουλίας της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου-ΕΔΟΑΟ και της έμπρακτης στήριξης από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου-Enterprise Greece.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΕΔΟΑΟ και της Enterprise Greece, το κλιμάκιο απαρτίζεται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Τζορτζ Σολέα, τον αντιπρόεδρο Aμπχάι Γκάργκ και δύο ακόμη κορυφαία στελέχη, που κατά το διάστημα 9-19 Σεπτεμβρίου 2022 θα επισκεφθούν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και βασικές αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και συναντήσεις, με ειδικές γευστικές δοκιμές, στις οποίες θα συμμετάσχουν 70 οινοποιεία, με περισσότερες από 300 ετικέτες.

Από τις αμπελοοινικές περιοχές που θα επισκεφθεί το κλιμάκιο του LCBO δε θα μπορούσε να λείπει η Σαντορίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Atlantea, το κλιμάκιο θα βρίσκεται στη Σαντορίνη από την Παρασκευή 16/9 έως την Κυριακή 18/9, συνοδευόμενο από οινοχόο, από τον Εμπορικό ακόλουθο στην ελληνική πρεσβεία στον Καναδά και από εκπροσώπους της Enterprise Greece και της ΕΔΟΑΟ, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τον θηραϊκό αμπελώνα και τα κρασιά του νησιού. Κατά την παραμονή του, θα επισκεφθεί οινοποιητικές μονάδες, ενώ θα έχει και την ευκαιρία για γευστική δοκιμή κρασιών από διάφορα οινοποιεία της Σαντορίνης.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου, Κωνσταντίνος Ευσταθίου, σημείωσε σε δηλώσεις του πως με την επίσκεψη αυτή μεγαλώνουν οι εξαγωγικές προσδοκίες για την καναδική αγορά, που διαχρονικά αποτελεί μια από τις αγορές – στόχους. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι προσπάθειες της οργάνωσης για την αναβάθμιση της θέσης του ελληνικού κρασιού στις ξένες αγορές θα συνεχιστούν με συστηματικό τρόπο και συνέπεια, ενώ ευχαρίστησε την Enterprise Greece και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Τορόντο, για την πολύτιμη συμβολή τους.

Η εντεταλμένη σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, δήλωσε: “Η αγορά του Καναδά παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τα Ελληνικά προϊόντα διατροφής, λόγω της ακμάζουσας Ελληνικής Ομογένειας, του υψηλού βιοτικού επιπέδου των καταναλωτών της αλλά και της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε – Καναδά (CETA) που ανοίγει νέους εμπορικούς ορίζοντες. Το ελληνικό κρασί έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στην εν λόγω αγορά και γι’ αυτό η Enterprise Greece στηρίζει, σε συνεργασία με την ΕΔΟΑΟ και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων μας στο Τορόντο, σημαντικές δράσεις προβολής, όπως είναι η πρόσκληση και φιλοξενία ανώτερων στελεχών του LCBO στην Ελλάδα”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη