Συνάντηση εργασίας της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Υπηρεσιών Επιστημών και Γνώσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Joint Research Center) φιλοξένησε στις 17-18/10 η αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΑΠΠΟΣ.

Το Joint Research Center, διεξάγει εργασίες πάνω στην αλληλεπίδραση επιστήμης και πολιτικών σε σχέση με το Nexus, τη διασύνδεση του νερού-ενέργειας-τροφής-οικοσυστήματος (Water-Energy-Food-Ecosystem WEFE Nexus), με ειδική έμφαση στη Μεσόγειο.

Η διεθνής ομάδα, με επικεφαλής τον Dr. Bernd Gawlik, αποτελείται από κορυφαίους εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, Ισπανία, Ιορδανία, Πολωνία, Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πορτογαλία και διεξήγαγε τη συνάντηση εργασίας της στη Σαντορίνη προκειμένου να διαμορφώσει το περιεχόμενο ενός Άτλαντα με θέμα το WEFE Nexus (WEFE Nexus Atlas for the Mediterranean). Η Ελλάδα εκπροσωπείται σε αυτό το έργο μέσω της κας Χρυσής Λασπίδου, Καθηγήτριας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο τέλος των εργασιών της ομάδας, ο πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ, κος Βασίλης Αλαφούζος, συναντήθηκε με τους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες και την κα Λασπίδου και μετά από μία θερμή συζήτηση συμφωνήθηκε ότι ο Οργανισμός, εκπροσωπώντας τον Δήμο Θήρας, θα παραμείνει σε στενή συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με το Κέντρο Υπηρεσιών Επιστημών και Γνώσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την ανάπτυξη καλών πολιτικών και πρακτικών που μπορούν να ωφελήσουν τον Δήμο μας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here