21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιστρέφει στην ακτοπλοΐα ο Όμιλος Ευγενίδη

Νέο απόκτημα το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Rosella που θα δρομολογηθεί στις Κυκλάδες

Share

Την απόκτηση του συμβατικού επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου “Rosella” ανακοίνωσε ο Όμιλος Ευγενίδη, που επανέρχεται στην ελληνική ακτοπλοΐα λίγους μήνες μετά την πώληση του ταχυπλόου Speedrunner III στα τέλη του περασμένου Απριλίου, που σήμανε τότε και την αναστολή δρομολογίων της Aegean Speed Lines.

Το νέο απόκτημα του Ομίλου Ευγενίδη ναυπηγήθηκε το 1980 στα ναυπηγεία Wartsila Turku της Φινλανδίας. Είναι ολικής χωρητικότητας 16.850 τόνων, έχει μήκος 136,11 μέτρα, και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 21,2 ναυτικών μιλίων την ώρα, ενώ μπορεί να μεταφέρει 1.700 επιβάτες και 345 ΙΧ ή 55 12μετρα φορτηγά οχήματα.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Ευγενίδη, σύμφωνα με τον νηογνώμονά του, το πλοίο ανήκει στην Α’ κατηγορία σε όλες τις παραμέτρους λειτουργίας του, τηρεί τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας, διαθέτει τα πιο σύγχρονα συστήματα ναυσιπλοΐας και άνετους κοινόχρηστους χώρους σε εσωτερικά και εξωτερικά καταστρώματα με μπαρς, καταστήματα, παιδότοπο κλπ.

Μόλις φτάσει στην Ελλάδα, το πλοίο Rosella θα υποστεί μικρές μετατροπές και από τις αρχές του καλοκαιριού του 2023 θα δρομολογηθεί στις Κυκλάδες.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη