19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιτεύχθηκε η αποκόλληση του “Νέαρχος”

Share

Το πρωί της Κυριακής 11/11/2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση της αποκόλλησης του εμπορικού πλοίου “Νέαρχος” από τα αβαθή της νησίδας Νέα Καμένη, στην καλντέρα της Σαντορίνης.

Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Το πλοίο προσάραξε στη Νέα Καμένη, στην πλευρά που βλέπει την Παλαιά Καμένη, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 27/10/2018. Δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε διαρροή καυσίμων στη θάλασσα. Το “Νέαρχος” μετέφερε πέντε βυτιοφόρα αυτοκίνητα γεμάτα καύσιμα και μικρό αριθμό επιβατών.

Στην πρώτη φάση της επιχείρησης αποκόλλησης απαντλήθηκαν τα καύσιμα και στη συνέχεια τα βυτιοφόρα μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια φορτηγίδας στον Αθηνιό. Στη συνέχεια έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες απομάκρυνσης του πλοίου από τα βράχια της Ν. Καμένης και χρειάστηκε αντίστοιχα να τροποποιηθεί το σχέδιο αποκόλλησης μέχρι τη σημερινή τελική επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Το “Νέαρχος” μετά την αποκόλλησή του και με τη συνοδεία τριών ρυμουλκών και μιας φορτηγίδας, κατευθύνθηκε στη νότια ακτή της Σαντορίνης (φωτογραφία κάτω), όπου βρίσκεται μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (11/11/2018, 18.00).

Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης. Ένθετος χάρτης: Marine Traffic
[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη