Το πρωί της Κυριακής 11/11/2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση της αποκόλλησης του εμπορικού πλοίου “Νέαρχος” από τα αβαθή της νησίδας Νέα Καμένη, στην καλντέρα της Σαντορίνης.

Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Το πλοίο προσάραξε στη Νέα Καμένη, στην πλευρά που βλέπει την Παλαιά Καμένη, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 27/10/2018. Δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε διαρροή καυσίμων στη θάλασσα. Το “Νέαρχος” μετέφερε πέντε βυτιοφόρα αυτοκίνητα γεμάτα καύσιμα και μικρό αριθμό επιβατών.

Στην πρώτη φάση της επιχείρησης αποκόλλησης απαντλήθηκαν τα καύσιμα και στη συνέχεια τα βυτιοφόρα μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια φορτηγίδας στον Αθηνιό. Στη συνέχεια έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες απομάκρυνσης του πλοίου από τα βράχια της Ν. Καμένης και χρειάστηκε αντίστοιχα να τροποποιηθεί το σχέδιο αποκόλλησης μέχρι τη σημερινή τελική επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Το “Νέαρχος” μετά την αποκόλλησή του και με τη συνοδεία τριών ρυμουλκών και μιας φορτηγίδας, κατευθύνθηκε στη νότια ακτή της Σαντορίνης (φωτογραφία κάτω), όπου βρίσκεται μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (11/11/2018, 18.00).

Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης. Ένθετος χάρτης: Marine Traffic
Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here