14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίτιμος δημότης Θήρας ο Eugene Kaspersky – Φωτογραφίες

Share

Στο αμφιθέατρο της ανασκαφής του Ακρωτηρίου, στο λεγόμενο “πιλοτικό”, πραγματοποιήθηκε σήμερα 28/9/2018, η επίσημη τελετή ανακήρυξης του κ. Eugene Kaspersky σε επίτιμο δημότη του Δήμου Θήρας.

Η τελετή έγινε με αφορμή την παρουσία του κ. Eugene Kaspersky στη Σαντορίνη, για την ετήσια συνάντηση με θέμα την παρακολούθηση των έργων που υλοποιούνται στην ανασκαφή του Ακρωτηρίου, με την χρηματοδότηση του Kaspersky Lab.

Ο κ. Kaspersky παραλάμβάνει την τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Θήρας κ. Νίκο Ζώρζο

Στο πλαίσιο της τελετής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας, κ. Γιώργος Νομικός, διάβασε τη σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία αναγνωρίζεται η μεγάλη προσφορά του Kaspersky Lab στη συνέχιση του ανασκαφικού έργου στο Ακρωτήρι.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας κ. Γιώργος Νομικός

Όπως είναι γνωστό το Kaspersky Lab μεταξύ άλλων χρηματοδοτεί:
– τη μελέτη στερέωσης των κτισμάτων που έχουν ήδη έρθει στο φως
– τη συμπληρωματική ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο
– την αποκατάσταση μιας από τις τοιχογραφίες που έχουν ήδη βρεθεί στην Ξεστή 4, στην οποία εικονίζεται ανδρική μορφή ανερχόμενη το Μέγα Κλιμακοστάσιο

Ο κ. Eugene Kaspersky, ευχαρίστησε τον Δήμο Θήρας για την τιμητική διάκριση και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίζει να στηρίζει το ανασκαφικό έργο στο Ακρωτήρι και στα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Eugene Kaspersky

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος εξήρε τη προσφορά του Kaspersky Lab στο Ακρωτήρι και συγχάρηκε τον κ. Kaspersky για την απόφασή του αυτή.

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος

Πριν την τελετή μίλησαν ο Διευθυντής της Ανασκαφής Ακρωτηρίου, καθηγητής κ.Χρίστος Ντούμας, ως επικεφαλής του όλου εγχειρήματος

Ο κ. Χρίστος Ντούμας

και η καθηγήτρια κα Κλαίρη Παλυβού, υπεύθυνη επικεφαλής του προγράμματος Μελέτης Συντήρησης, Στερέωσης, Αποκατάστασης και Ανάδειξης των αρχιτεκτονικών μνημείων του Ακρωτηρίου που χρηματοδοτείται από την χορηγία Kaspersky.

Η κα Κλαίρη Παλυβού
[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη