Η στιγμή της αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη Μήλου, από τον Δήμαρχο Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη – Πηγή φωτογραφίας: miloslife.gr

Θρησκευτικές και πνευματικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου στη Μήλο, για τον εορτασμό των Αγίων Πάντων και της μνήμης των κεκοιμημένων στις ιερές κατακόμβες του νησιού, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Στο λιμάνι του Αδάμαντα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη στην αποκάλυψη πλάκας με την οποία ανακήρυξε τη Μήλο ως Ιερά Νήσο, ενώ σε ειδική τελετή στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου “Γεώργιος Ηλιόπουλος” ο κ. Παυλόπουλος αναγορεύτηκε σε επίτιμο δημότη Μήλου.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Η ανάδειξη του ιδιαίτερου θρησκευτικού χαρακτήρα του νησιού και η προστασία των ιερών χώρων, των κειμηλίων και των θησαυρών που βρίσκονται σε αυτούς και ιδιαίτερα του μοναδικού ταφικού μνημείου των πρωτοχριστιανικών κατακομβών, ενισχύουν την εικόνα της Περιφέρειάς μας ως εστία διεθνούς πνευματικής ακτινοβολίας και καθιερώνουν τη Μήλο ως παγκόσμιο προσκυνηματικό κέντρο”.

Print Friendly, PDF & Email