Επιτυχημένη η επίσκεψη του ηγετικού κλιμακίου του Liquor Control Board of Ontario (LCBO) στην Ελλάδα

Άνεμος αισιοδοξίας επικρατεί στον οινικό κλάδο για τις εξαγωγικές προοπτικές του ελληνικού κρασιού, μετά από μια διετία ανάσχεσης λόγω πανδημίας, καθώς η συστηματική συνεργασία μεταξύ ΕΔΟΑΟ και Enterprise Greece δρομολογεί ήδη τις πρώτες θετικές εξελίξεις για τον Καναδά, μια από τις μεγάλες αγορές-στόχους.

Η πρόσφατη επίσκεψη του ηγετικού κλιμακίου του μονοπωλίου του Τορόντο (LCBO) στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 9-19 Σεπτεμβρίου, υπήρξε απόλυτα επιτυχής, τόσο σε επίπεδο εκδηλώσεων (γευστικές δοκιμές για πάνω από 400 ετικέτες), όσο και ως προς τις συζητήσεις για τα επόμενα βήματα συνεργασίας. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και βασικές αμπελοοινικές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Σαντορίνη.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Μάλιστα στις 13/9 έγινε συνάντηση στην Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΞ και προέδρου του Enterprise Greece  Ιωάννη Σμυρλή, του προέδρου του LCBO George Solea, του διευθύνοντος συμβούλου του Enterprise Greece Μαρίνου Γιαννόπουλου και του προέδρου της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου Κωνσταντίνου Ευσταθίου, όπου συζητήθηκαν τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την προβολή του ελληνικού κρασιού στον Καναδά τα επόμενα χρόνια.

“Ο Καναδάς είναι η τρίτη χώρα σε εξαγωγές για το ελληνικό κρασί”, σημείωσε σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο κος Ευσταθίου, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις με την επίσκεψη του κλιμακίου του LCBO προδιαγράφουν μια περαιτέρω ανοδική πορεία τους. Χαρακτήρισε επίσης ιδιαίτερα σημαντική την συμβολή της Γενικής Γραμματείας Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ και του Enterprise Greece, τόσο στο θέμα της καναδικής αγοράς όσο και γενικότερα στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της θέσης του ελληνικού κρασιού στις ξένες αγορές.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη