Επιτυχημένο το ενημερωτικό διήμερο για το Ηφαίστειο (φωτογραφίες)

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η δημοτική επιχείρηση ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (Ι.Μ.Π.Η.Σ.) πραγματοποίησε για τους κατοίκους της Σαντορίνης εκπαιδευτική εκδρομή στη Νέα Καμένη και περιήγηση με σκάφος στα πρανή της καλδέρας, το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου.

Η εκδρομή αποτέλεσε μια εξαιρετική εμπειρία για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό κατά την ξενάγησή τους από το επιστημονικό προσωπικό του Ι.Μ.Π.Η.Σ., ενώ οι ιδανικές καιρικές συνθήκες ενίσχυσαν περαιτέρω την καλή διάθεση όλων.

Η ΓΕΩΘΗΡΑ με ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά τους επιστήμονες του Ι.Μ.Π.Η.Σ., κυρίους Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, Σπύρο Παυλίδη και Γιώργο Βουγιουκαλάκη για την άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση που έκαναν, καθώς και την Ένωση Λεμβούχων για τη διάθεση των δύο σκαφών που μετέφεραν τους 185 συμμετέχοντες.

Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο βράδυ, 19/10/2019, πραγματοποιήθηκε στο Μπελλώνειο η ετήσια φθινοπωρινή ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση του ηφαιστείου.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο ηφαιστειολόγος Γιώργος Βουγιουκαλάκης, ο οποίος μίλησε για ηφαιστειακά πετρώματα και κρασιά, εστιάζοντας στην περίπτωση της Σαντορίνης και ο καθηγητής Χρήστος Πικριδάς, οποίος μίλησε για τις μελέτες του πεδίου ταχυτήτων στον Ελλαδικό χώρο με τη χρήση δικτύων μόνιμων σταθμών GNSS και το νέο GNSS δίκτυο παρακολούθησης της Σαντορίνης.

Γιώργης Βουγιουκαλάκης

Φωτογραφίες: Κώστας Κωνσταντινίδης, Ίριδα Πολίτη


[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη