Ηφαίστειο Σαντορίνης: Αναβάθμιση συστημάτων παρακολούθησης (βίντεο)

Στις 17 & 18/10/2019 τοποθετήθηκαν από το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) οι τρεις βάσεις για τους νέους δέκτες GNSS που σχεδιάζει να εγκαταστήσει στη Σαντορίνη την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του δικτύου παρακολούθησης των μεταβολών του τοπογραφικού ανάγλυφου του χώρου.

Το ΙΜΠΗΣ έχει προμηθευτεί τρεις σταθμούς GNSS (Global Navigation Satellite Systems) που έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν και να καταγράφουν με πολύ μεγάλη ακρίβεια οποιαδήποτε μεταβολή του ύψους ή της θέσης του σημείου στο οποίο έχουν τοποθετηθεί, δίνοντας τη δυνατότητα να γίνεται άμεσα αντιληπτή οποιαδήποτε παραμόρφωση που μπορεί να οφείλεται σε απόπειρα ηφαιστειακής επαναδραστηριοποίησης.

Οι τρεις βάσεις υποδοχής των δεκτών GNSS τοποθετήθηκαν στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων στον Πύργο, της αφαλάτωσης στην Οία και στο ΚΕΠ της Θηρασίας. Σε όλα τα σημεία που επιλέχθηκαν υπάρχει δυνατότητα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και δίκτυο για τη μεταφορά των δεδομένων.

Τοποθέτηση σταθμού GNSS στη Θηρασία

Η εγκατάσταση των δεκτών και των σταθμών επεξεργασίας, αποθήκευσης και αποστολής των καταγραφών θα υλοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται και η εγκατάσταση ενός τέταρτου σταθμού στη Θήρα, ενώ αργότερα θα εγκατασταθεί και ένας πέμπτος στη Νέα Καμένη.


[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη