Επιτυχημένο το Santorini Experience 2019

Με συμμετοχές από 49 χώρες και με αθλητές υψηλού επιπέδου

Οι δρομείς του Santorini Experience 2019 στην Καλντέρα της Σαντορίνης – Φωτογραφία: Μ. Τσόλης

Στη Σαντορίνη χτύπησε στις 4-6 Οκτωβρίου η καρδιά του αθλητικού τουρισμού. Εκεί όπου για 5η συνεχή χρονιά βρέθηκαν αθλητές από όλο τον κόσμο, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, για τις ανάγκες του Santorini Experience, συνδυάζοντας τον ξεχωριστής ομορφιάς προορισμό, με τις δραστηριότητες του τρεξίματος και της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, φέτος υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών, με αθλητές να φτάνουν στη Σαντορίνη από 49 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Κολομβία, η Μαλαισία, το Μεξικό, η Ρωσία και οι Φιλιππίνες.

Το Σάββατο 5/10, πραγματοποιήθηκαν οι διαδρομές τρεξίματος 15 χλμ by Samsung, 10 χλμ και 5 χλμ “Αριστείδης Αλαφούζος”. Ξεκινώντας και τερματίζοντας στο εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, οι λάτρεις του τρεξίματος είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τρεις καθιερωμένες διαδρομές, πάνω στην Καλντέρα, με θέα τις μαγευτικές εικόνες του Ηφαιστείου.

Τρέξιμο με θέα το Ηφαίστειο στην Καλντέρα της Σαντορίνης – Φωτογραφία: Μ. Γκιριτζιώτης
  • Στη διαδρομή των 5 χλμ. “Αριστείδης Αλαφούζος” που αφορούσε στο τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα, πήραν μέρος 69 άτομα. Πρώτος τερμάτισε ο Μανώλης Μουστάκας σε χρόνο 00:24:26.
  • Στον αγώνα των 10 χλμ. για τους πιο έμπειρους στις αποστάσεις συμμετείχαν 51 αθλητές, με τον Ιωάννη Τοροσιάν να τερματίζει στην πρώτη θέση σημειώνοντας χρόνο 00:47:47.
  • Ο αγώνας των 15 χλμ. by Samsung, για αυτούς που αγαπούν τη δύναμη, την αντοχή και την αδρεναλίνη, ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες συμμετοχές. Αγωνίστηκαν 83 αθλητές με πρώτο να τερματίζει τον Στέλιο Δρόσο σε χρόνο 01:05:19.

Τα αποτελέσματα και των τριών αγώνων δρόμου είναι διαθέσιμα εδώ.

Τερματισμός των δρομέων του Santorini Experience 2019 – Φωτο: ΔΑΠΠΟΣ

Την Κυριακή 6/10, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας open water swimming by Vikos στη μοναδική διαδρομή 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.) από το Ηφαίστειο μέχρι το παλιό λιμάνι των Φηρών. οι συμμετέχοντες ένιωσαν την εκρηκτική ατμόσφαιρα του Ηφαιστείου.

Στον φετινό αγώνα -όπου συμμετείχαν 133 αθλητές- το “παρών” έδωσαν ο αργυρός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος κολύμπησε ξανά σε αγώνα μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο, ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης του Ρίο Yasunari Hirai, καθώς και η ελίτ της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης, όπως η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κέλλυ Αραούζου, ο πρωταθλητής Ευρώπης Γιώργος Αρνιακός και οι πρωταθλητές Ελλάδας Δημήτρης Νέγρης, Στελλίνα Απλαντή, Δημήτρης Μανιός, οι δίδυμοι Έλληνες της διασποράς που αγωνίζονται με τα χρώματα της εθνικής Ολλανδίας, Γιώργος και Τίμος Σκοτάδης και οι Παναγιώτης Αλογάκος, Αλεξία Αρβανιτοπούλου, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς, Ειρήνη Διακουμάκου, Μαρία Κηρύκου, Γεωργία Κυριακοπούλου και Μελίνα Τροχαλάκη.

Κολύμβηση open water by Vikos από το Ηφαίστειο στο Santorini Experience – Φωτογραφία: Μ. Γκιριτζιώτης

Νικητής στους άντρες αναδείχτηκε ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης Yasunari Hirai (00:22:38), με τον Γιώργο Αρνιακό να τερματίζει στη δεύτερη θέση (00:23:21) και τον Δημήτρη Μανιό στην τρίτη θέση (00:23:32). Στις γυναίκες 1η αναδείχτηκε η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Κέλλυ Αραούζου (00:23:53), με 2η την Στελλίνα Απλαντή (00:25:18) και 3η την Ειρήνη Διακουμάκου (00:26:45).

Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι διαθέσιμα εδώ.

Οι τρεις πρώτοι κολυμβήτριες στον αγώνα κολύμβησης open water by Vikos με τον αργυρό Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη – Φωτογραφία: D. Bogdanovic

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι αγώνες τρεξίματος, όσο και ο κολυμβητικός αγώνας πραγματοποιήθηκαν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, με τη συνδρομή διασωστών και ναυαγοσωστών.

Τους συμμετέχοντες στη φετινή διοργάνωση συνεχάρησαν με σχετική ανακοίνωσή τους ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ, “εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό τους για την επιμονή, την αντοχή και το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν τόσο στους αγώνες τρεξίματος του Σαββάτου, όσο και στον κολυμβητικό αγώνα της Κυριακής”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι άλλες εκδηλώσεις που συμπλήρωσαν το πρόγραμμα του τριημέρου. Το απόγευμα της Παρασκευής 4/10, στο Santo Maris Luxury Suites & Spa πραγματοποιήθηκε ένα Sunset Pilates Session με τη Μαντη Περσάκη, ενώ από τις 3 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου στη Σαντορίνη βρέθηκαν προπονητές από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης για να διδάξουν ποδόσφαιρο σε παιδιά 6-16 ετών, στις εγκαταστάσεις του Playland.

Το Santorini Experience συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Θήρας, τoν Δημοτικό Αθλητικό Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και την Active Media Group. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ). Tο Εντάχθηκε επίσης στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2019 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελέστηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη