Επιχορήγηση στη ΔΕΥΑΘ για ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης στα Φηρά

Τελευταία ενημέρωση 7/6 – ώρα 17:00

Με ποσό έως 119.040 ευρώ (με ΦΠΑ) θα επιχορηγηθεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Θήρας, για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 500 m³/ημέρα στη Δ.Κ. Φηρών για χρονικό διάστημα 5 μηνών, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της Δημοτικής Κοινότητας Φηρών σε παραγωγή αφαλατωμένου νερού κατά την τουριστική περίοδο 2022. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του έργουΥδροδότηση Άνυδρων Νησιών και Έργα Βελτίωσης Υποδομών Ύδρευσης των Νησιών” του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Η διάθεση της παραπάνω επιχορήγησης θα γίνεται σταδιακά ανάλογα με την εξέλιξη του έργου.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Μανόλης Ορφανός, εκπροσωπώντας το Δ.Σ. της Επιχείρησης εκφράζει, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη και στη Βουλευτή Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, οι οποίοι αφουγκράστηκαν την επιτακτικότητα αυτής της μίσθωσης, έτσι όπως εκφράστηκε και τεκμηριώθηκε από τη ΔΕΥΑΘ, συμβάλλοντας τα μέγιστα για να εξασφαλιστεί η εν λόγω χρηματοδότηση, μια χρηματοδότηση ζωτικής σημασίας για την ομαλή υδροδότηση της πρωτεύουσας του νησιού, με δεδομένη της αύξηση της επισκεψιμότητας της. Ευχαριστεί επίσης όλους τους θεσμικούς παράγοντες που συνέβαλαν στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης μίσθωσης.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη