Κ. Μητσοτάκης: Επόμενη προτεραιότητα το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων

“Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα”, δήλωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο.

Κάνοντας αναφορά στην εξέλιξη της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα βαδίζει με μικρά αλλά προσεκτικά βήματα προς μια σχετική κανονικότητα. “Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο βάσει του οποίου τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων 7 ημερών θα καθορίζει τις επόμενες κινήσεις”, εξήγησε.

Ως προς τους εμβολιασμούς, ανέφερε ότι έχουμε ξεπεράσει τους 90.000 εμβολιασθέντες και από σήμερα αυξάνονται τα σημεία όπου γίνονται εμβολιασμοί. Όλα αυτά γίνονται χωρίς ουρές, συμπλήρωσε, τονίζοντας πως από τον Φεβρουάριο θα μπουν στη μάχη και 4 μεγάλα κέντρα εμβολιασμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ο ρυθμός των εμβολιασμών στην χώρα μας θα ακολουθεί το ρυθμό της έλευσης εμβολίων στην χώρα μας. Όπως είπε, στην αυριανή Έκτακτη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ, θα ζητήσει την επίσπευση της αδειοδότησης εμβολίων καθώς και την άσκηση πίεσης προς την Pfizer, ώστε να είναι συνεπής στις συμφωνημένες παραδόσεις εμβολίων.

Αναφερόμενος στην πρότασή του για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, διευκρίνισε πως “δεν πρόκειται για κάποιον περιορισμό, αλλά για απαλλαγή από προβλήματα στις ενδοευρωπαικές μετακινήσεις και στον τουρισμό”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη