20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Ολοκληρώνεται και παραδίδεται ο δρόμος προς το λιμάνι του Αθηνιού

Share

Ως ένα από τα πιο δύσκολα έργα που κλήθηκε να υλοποιήσει, χαρακτηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αυτό της αντιμετώπισης του κατολισθητικού φαινομένου στον δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη το οποίο ολοκληρώνεται και παραδίδεται, λίγους μήνες μετά από την έναρξη των εργασιών τον περασμένο Ιούνιο. Ο δρόμος είχε υποστεί σοβαρές βλάβες από τις κατολισθήσεις βράχων, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις τον Μάρτιο του 2019, αλλά και λόγω της παλαιότητας κατασκευής του.

Στον δρόμο κατασκευάστηκε ψηλό τοιχίο αντιστήριξης για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και αποκαταστάθηκε το οδόστρωμα.

“Η Περιφερειακή Αρχή προέταξε την ανάγκη αποκατάστασης του δρόμου με στόχο την άρση της επικινδυνότητας και την ασφάλεια κατά τη χρήση του. Η σύμβαση με τον εργολάβο, ύψους 826.405,66 €, για την εκτέλεση του έργου “Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου οδού προς λιμένα Αθηνιού περί τη θέση υψηλού τοιχίου αντιστήριξης”, υπεγράφη τον Μάιο του 2020. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2020 και αφού η Περιφέρεια είχε δώσει μάχη για να ξεπεραστούν το συντομότερο δυνατό οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του δαιδαλώδους θεσμικού πλαισίου που διέπει την εκτέλεση των δημοσίων έργων, ακόμα και όταν αυτά έχουν χαρακτήρα κατεπείγοντος”, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ακόμα όμως και τα πιο δύσκολα έργα, έχουν λύσεις. Ο δρόμος του Αθηνιού στη Σαντορίνη, ολοκληρώνεται και προστίθεται στην αλυσίδα των αποτελεσμάτων που αποδεικνύουν ότι, στην περίπτωση της Περιφέρειάς μας, ο κορονοϊός όχι μόνο δεν αποτέλεσε άλλοθι αδράνειας αλλά, αντίθετα, κίνητρο απόδοσης”.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Ν. Κυκλάδων της Περιφέρειας και συγκεκριμένα από τον κωδικό με τίτλο “Έργα συντηρήσεων αποκαταστάσεων υποδομών και έργα πρόληψης καταστροφών υποδομών από ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές κλπ σε νησιά των Κυκλάδων”.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη