Επτά πράγματα για να σκεφτείς τη νύχτα πριν τις εξετάσεις

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων συμβουλεύει

Μήπως να μην κοιμηθώ το βράδυ και να μελετήσω όλη τη νύχτα;
Μήπως να βάλω το ξυπνητήρι μου νωρίτερα για να προλάβω να κάνω επανάληψη για άλλη μια φορά;”

Αυτές είναι μερικές από τις χιλιάδες σκέψεις που κατακλύζουν το μυαλό των μαθητών το βράδυ πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις, όταν δε νιώθουν σίγουροι για την προετοιμασία που έχουν κάνει και για την απόδοση που θα έχουν. Τα προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης που προκαλούνται στους μαθητές από το άγχος και το στρες μπορεί να είναι καθοριστικά. Πώς μπορούν λοιπόν σε αυτή την απαιτητική περίοδο οι μαθητές να παραμείνουν ήρεμοι και χαλαροί τις νύχτες πριν τις εξετάσεις;

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων – Κλίμακα σημειώνει πως το να μπορούμε να ελέγχουμε και να διαχειριζόμαστε τις σκέψεις μας είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική μας ανθεκτικότητα σε όλες τις δύσκολες συνθήκες που θα βιώσουμε στη ζωή μας. Κάτι που βοηθάει κάποιον άλλον, δεν θα βοηθήσει απαραίτητα και εμάς- σίγουρα ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Παρ’ όλα αυτά, οι παρακάτω τεχνικές μπορούν να φανούν χρήσιμες στους μαθητές αυτή την περίοδο.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων – Κλίμακα στέλνεις τις ευχές της για καλή επιτυχία στους εξεταζόμενους μαθητές και τονίζει: “Να θυμάστε ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος. Είναι μία μόνο από τις χιλιάδες προκλήσεις που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε στην ζωή σας”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη