Έρευνα για παράτυπες βεβαιώσεις rapid test στο Γ.Ν. Θήρας

Σε αναμονή του πορίσματος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Δύο περιπτώσεις πλαστών βεβαιώσεων αρνητικού rapid test εντοπίστηκαν πριν λίγες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, κινητοποιώντας τις Αρχές προς περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως εξιστορεί σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Θήρας, περί τα μέσα Ιουλίου, δύο τουρίστριες απευθύνθηκαν μέσω του ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν, στη γραμματεία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου, ζητώντας να γίνει διόρθωση στο όνομα που αναγραφόταν στη μια από τις δύο βεβαιώσεις αποτελέσματος rapid test που είχαν στην κατοχή τους.

Στην προσπάθεια αναζήτησης του αποτελέσματος στο μητρώο του Νοσοκομείου από την γραμματεία ΤΕΠ αλλά και από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο, διαπιστώθηκε πως η επεξεργασία αυτών των δύο δειγμάτων δεν έγινε ποτέ στο Νοσοκομείο. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι βεβαιώσεις είχαν σταλεί από ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου που δεν ανήκει στο Νοσοκομείο αλλά παρέπεμπε σε αυτό. Οι δε βεβαιώσεις, έφεραν το λογότυπο και τη σφραγίδα του Νοσοκομείου, χωρίς ωστόσο να φέρουν τον αριθμό μητρώου ασθενούς, το όνομα και τη σφραγίδα του υπεύθυνου ιατρού, παρά μόνο μια μονογραφή.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, αφού ενημερώθηκαν η Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και η Διοίκηση της Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε, απεστάλη κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο Νοσοκομείο και διενήργησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων. Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται το σχετικό πόρισμα.

Σε επικοινωνία του Atlantea με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βασίλη Μαλαματένιο, ο ίδιος δε θέλησε να κάνει κάποια δήλωση για την υπόθεση, όσο αυτή ερευνάται και μέχρι να βγει το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Το Σωματείο Εργαζομένων πάντως καθιστά σαφές πως βρίσκεται “απέναντι σε κάθε παράνομη κι ανήθικη πράξη που βάλλει και διασύρει το Νοσοκομείο και σε τέτοιου είδους περιστατικά που αμαυρώνουν την τεράστια συλλογική προσπάθεια που καταβάλλουν οι υγειονομικοί όλης της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας”. Χαρακτηρίζει δε ως προδήλως απαράδεκτα και καταδικαστέα ανάλογα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στο εμβολιαστικό κέντρο του Παλαμά Καρδίτσας αλλά και στη Δράμα με πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και ευελπιστεί στην άμεση διαλεύκανση των υποθέσεων και στην απόδοση ευθυνών σε εκείνους που τους αναλογεί.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη