Εργαστήρια μουσικοκινητικής ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο (10-11/11) στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) στη Βλυχάδα, στο πλαίσιο των χειμερινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνει.

Πιο συγκεκριμένα:

 

Παίζω μουσική
Μουσικοκινητικό εργαστήρι για γονείς με τα παιδιά τους

Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς με τα παιδιά τους από 4 έως 8 ετών, έτσι ώστε από κοινού να χαρούν τη μουσική, να μοιραστούν συναισθήματα και να συνομιλήσουν.

Η πρώτη προσέγγιση των παιδιών με τη μουσική θα κινηθεί γύρω από το παιχνίδι, το μουσικό παιχνίδι και μέσα από αυτό θα αναδυθεί η μουσικότητα των παιδιών, η χαρά της συνεργασίας και η δημιουργική σκέψη. Εφόδια σε αυτή τη διαδρομή θα είναι η κίνηση, ο λόγος, τα μουσικά όργανα.

Πότε: Σάββατο 10/11 στις 16:30-18:00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ για το παιδί, 3 ευρώ για τον γονέα
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Μιχάλης Τόμπλερ

Η μουσική δεν έχει φραγμούς και είναι μια γλώσσα που όλοι μπορούμε να μιλήσουμε
Μουσικοκινητικό εργαστήρι για παιδιά ειδικής αγωγής

Για μία ακόμη χρονιά το μουσικοκινητικό αυτό εργαστήρι θα μας δώσει την ευκαιρία σε παιδιά ειδικής αγωγής να προσπαθήσουν μέσω του παιχνιδιού να ανακαλύψουν τις ιδιότητες της μουσικής και να οδηγηθούν σε μονοπάτια που φέρνουν ως αποτέλεσμα την έκφραση και την επικοινωνία. Η ενεργητική συμμετοχή, η επιλογή των μουσικών οργάνων, ο συντονισμός μεταξύ των μελών της ομάδας θα αναδείξουν ανεξερεύνητες συναισθηματικές καταστάσεις και ποικιλόμορφους τρόπους επικοινωνίας. Τέλος, η χαρά του “παίζω μουσική” αναδύεται, εκτονώνει και ανακουφίζει τον ψυχικό και σωματικό μας κόσμο.

Πότε: Σάββατο 10/11 στις 11:30-12:30
Είσοδος Ελεύθερη
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Μιχάλης Τόμπλερ

Οι μικροί μουσικοί
Μουσικοκινητικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού

Το εργαστήρι “Οι Μικροί Μουσικοί” συνεχίζεται και φέτος μετά τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισε η περσινή χρονιά. Παίζω μουσική σημαίνει εξερευνώ, ανακαλύπτω, ακούω, μοιράζομαι, συγκεντρώνομαι, συντονίζω και συντονίζομαι, εκφράζω και εκφράζομαι, σέβομαι και προτείνω, χαίρομαι και τραγουδάω τη λύπη μου, μιλώ μια γλώσσα που όλοι μπορούν να καταλάβουν αλλά που ταυτόχρονα είναι και μυστική.

Πότε: Κυριακή 11/11 στις 10:30-12:00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Μιχάλης Τόμπλερ

Η συμμετοχή στα εργαστήρια εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2286085141.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here