Το “πράσινο φως” για την δημοπράτηση των έργων υδροληψίας για τη μονάδα αφαλάτωσης στον Έξω Γυαλό Φηρών έδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς ενέκρινε τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο “Έργα υδροληψίας μονάδας αφαλάτωσης Έξω Γυαλού Φηρών” συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000 €.

Το έργο αποτελεί υποέργο της Πράξης “Επέκταση-Εκσυγχρονισμός αφαλάτωσης Δημοτικής Κοινότητας Φηρών Θήρας”, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 2.370.000 €. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2.754.000 €. Το επιπλέον ποσό της δημόσιας δαπάνης, ύψους 384.000 €, θα χρηματοδοτηθεί από συμμετοχή φορέα.

Το συνολικό έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση φορητής μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, δυναμικότητας παραγωγής 2.000m³ ημερησίως, για τις ανάγκες υδροδότησης των οικισμών Θήρας (Φηρά), Ημεροβιγλίου, Καρτεράδου και Βουρβούλου. Περιλαμβάνεται επίσης υποθαλάσσιος αγωγός υδροληψίας, αντλιοστάσιο και καταθλιπτικός αγωγός μεταφοράς θαλασσινού νερού.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας “Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here