Ερώτηση στη Βουλή για το γραφείο επιθεώρησης εργασίας στη Σαντορίνη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης, με θέμα το γραφείο επιθεώρησης εργασίας στη Σαντορίνη και τα τυχόν μέτρα που θα λάβει προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα.

Όπως αναφέρουν οι τρεις βουλευτές:

“Από το 2017 έχει ανασταλεί η λειτουργία του γραφείου της επιθεώρησης εργασίας στη Σαντορίνη, ένα νησί με πάνω από 1,5 εκατ. επισκέπτες, πάνω από 30.000 εργαζόμενους και περίπου 5.000 επιχειρήσεις. Εργαζόμενοι και εργοδότες είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στη Νάξο, προκειμένου να επιλύσουν διάφορα ζητήματα, κάτι που απαιτεί πέραν των εξόδων μετακίνησης και διαμονής και απομάκρυνση τουλάχιστον τριών ημερών από την εργασία τους.

Δε νοείται στο νησί των Κυκλάδων που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση να μη λειτουργεί αυτή η υπηρεσία. Η απουσία της επιθεώρησης εργασίας ενισχύει την παραβατικότητα των επιχειρήσεων απέναντι στους εργαζόμενους, τη μη εφαρμογή των όρων αμοιβής και εργασίας που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας”.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές, την επανασύσταση του γραφείου διεκδικεί και το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων του νησιού.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη