ΕΟΔΥ: Η σημερινή (8/7) ενημέρωση για τα νέα κρούσματα – Πού εντοπίστηκαν

Τριάντα τρία νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα περιλαμβάνονται στη σημερινή έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου Covid-19 που έδωσε στη δημμοσιότητα ο ΕΟΔΥ. Από αυτά, τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Τρία ακόμα εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως σε εργαστήριο για έλεγχο. Επίσης, εντοπίστηκαν από δύο κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες Δράμας και Καστοριάς, τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και από ένα στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Ξάνθης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.622 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54,7% αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 892 (24,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 1.946 (53,7%) σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 47 έτη (εύρος 0-102 ετών).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66,7% άνδρες).

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι, με μέση ηλικία τα 76 έτη.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 355.190 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5.786 (1,6%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε). Από το παραπάνω σύνολο δειγμάτων, τα 37.853 (10,7%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις, από τις 12 Ιουνίου και έπειτα. Τα 75 εξ αυτών (0,2%) ήταν θετικά στον κορονοϊό.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη