Μ. Καφούρος: Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας

Την επιτάχυνση των εργασιών ανακατασκευής του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας, ώστε το μουσείο να λειτουργήσει πριν την επερχόμενη τουριστική περίοδο, ζητά με ερώτησή του προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Καφούρος.

Ο κος Καφούρος κάνει λόγο για σοβαρή αστοχία στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα ανακατασκευής και επαναλειτουργίας του μουσείου, συμπληρώνοντας πως “σήμερα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας που λειτουργούσε αδιαλείπτως από το 1968 παραμένει εκκωφαντικά κλειστό παρά τις προβλέψεις – δεσμεύσεις”. Δεν παραλείπει δε να υπογραμμίσει το αρνητικό πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα, την απώλεια εσόδων και τον υποβιβασμό της τουριστικής προβολής – αξίας του νησιού που προκαλούνται από τη μη λειτουργία του.

“Το έργο πρέπει να αποδοθεί προς λειτουργία πριν την έναρξη της επερχόμενης τουριστικής περιόδου ώστε το θηραϊκό κοινό και οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού να αποκτήσουν πρόσβαση στους αρχαιολογικούς θησαυρούς που φυλάσσονται στο αρχαιολογικό μουσείο Θήρας”, επισημαίνει ο βουλευτής Κυκλάδων και απευθύνει προς την υπουργό τις παρακάτω ερωτήσεις:

“1. Σε ποια μέτρα προτίθεστε να προβείτε ώστε να υπάρξει άμεση επιτάχυνση των εργασιών ανακατασκευής του αρχαιολογικού μουσείου Θήρας;
2. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών ανακατασκευής θα επιτρέψει την πλήρη λειτουργία του πριν την επερχόμενη τουριστική περίοδο;”

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη