Εθιμοτυπική επίσκεψη του Λιθουανού πρέσβη στον Δήμο Θήρας

Σε ανάμνηση της σημερινής επίσκεψής του στον Δήμο Θήρας, η Αντιδήμαρχος Σοφία Κίτσου πρόσφερε στον Λιθουανό πρέσβη ένα βιβλίο για την Σαντορίνη και μία συλλογή αντιγράφων των διάσημων τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου

Τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Λιθουανίας στην Ελλάδα Dr. Rolandas Kacinskas υποδέχτηκε σήμερα (5/6) στον Δήμο Θήρας η Αντιδήμαρχος Σοφία Κίτσου, με την ευκαιρία της πρώτης του επίσκεψης στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Λιθουανός πρέσβης ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους Λιθουανούς να επισκεφτούν την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Σαντορίνη, για τις θερινές διακοπές τους. Εξέφρασε μάλιστα και το ενδιαφέρον του να γίνουν συζητήσεις στο μέλλον για αδελφοποίηση του Δήμου Θήρας με Δήμο της χώρας του. Σημειώνεται πως Λιθουανία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κα Κίτσου τον διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Θήρας θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και κάθε αναγκαία ενημέρωση προς την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, ώστε να διευκολυνθούν οι Λιθουανοί πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν το νησί, για να το γνωρίσουν και να απολαύσουν υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες. Τον ενημέρωσε επίσης για την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά της Θηρασιάς και το φιλόξενο πνεύμα των κατοίκων της, ώστε οι Λιθουανοί επισκέπτες να την συμπεριλάβουν στις προτιμήσεις τους, ως έναν ιδιαίτερα όμορφο τουριστικό προορισμό.

Το ραντεβού των δύο ανανεώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όταν ξαναεπισκεφτεί το νησί, οπότε θα έχει και την ευκαιρία να συναντήσει και τον Δήμαρχο που σήμερα είχε ανειλημμένη υποχρέωση στη Ρόδο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη