Μ. Ορφανός: Έτσι θα λύσουμε το πρόβλημα της χωματερής

Τη δεματοποίηση και μετακίνηση των απορριμμάτων για επεξεργασία εκτός Σαντορίνης προκρίνει ως ιδανική και άμεση λύση για το μείζον πρόβλημα της χωματερής του νησιού, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά”, Μανόλης Ορφανός.

Την πρόταση αυτή, για προμήθεια μονάδας δεματοποίησης, σε συνδυασμό με την εντατική ανακύκλωση στην πηγή (διαχωρισμό των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις) είχε καταθέσει ο κος Ορφανός και κατά την πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, χωρίς να προσδιορίζει πάντως το πού θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής.

Αναλυτικά σε σημερινή του ανακοίνωση ο κος Ορφανός αναφέρει:

“Είναι η ώρα να παρθούν αποφάσεις και να τεθούν λύσεις το τραπέζι. Προσωπικά περίμενα στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να υπάρξουν προτάσεις απ’ όλες τις παρατάξεις για την λύση του προβλήματος ΤΩΡΑ.

Το έργο της ενδιάμεσης λύσης και το έργο του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου θα υλοποιηθούν αλλά θα πάρουν χρόνο, τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια για την ενδιάμεση λύση και τουλάχιστον οκτώ για την οριστική.

Η άμεση λύση είναι με άμεση απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να αγοραστεί δεματοποιητής. Αυτό να συνδυαστεί με ανακύκλωση στην πηγή (διαχωρισμό των απορριμμάτων από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις) δίνοντας κίνητρα σε όλους, ώστε τα σκουπίδια να φεύγουν από το νησί.

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σε αρκετές περιοχές της χώρας με έξυπνες συμφωνίες να στείλουμε εκεί τα προϊόντα του δεματοποιητή και την αποφυγή του “προστίμου” με την ονομασία Τέλους Ταφής των απορριμμάτων στην Καλντέρα εξοικονομώντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του Δήμου μας.

Δεν γίνεται διαφορετικά, δεν υπάρχει άλλη λύση για να αντιμετωπιστεί το άμεσο πρόβλημα.”



Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη