Αναπτυξιακός Νόμος: Εξαιρέθηκαν Σαντορίνη και Μύκονος από τις ενισχύσεις τουριστικών επενδύσεων

Δεν εξαιρείται η Θηρασία

Εξαιρέθηκαν η Σαντορίνη (πλην της Θηρασίας) και η Μύκονος από τις περιοχές της Επικράτειας όπου θα έχουν εφαρμογή οι ενισχύσεις του νέου Αναπτυξιακού Νόμου (ν. 4887/2022) σε επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού.

Η σχετική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση και του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, που δημοσιεύθηκε ήδη σε ΦΕΚ, αναφέρει ότι εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής των ενισχύσεων του ν. 4887/2022 “Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη” σε κατηγορίες επενδυτικών σχεδίων στον τομέα του Τουρισμού η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και από την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας, ο Δήμος Θήρας, πλην της Δημοτικής Κοινότητας Θηρασίας.

Στις περιοχές του εξαιρούνται (Σαντορίνη πλην Θηρασίας και Μύκονος) περιλαμβάνονται τα είδη των επενδυτικών σχεδίων που εμπίπτουν στην περ. γ της παρ. 4 του Παραρτήματος Α’ του ν. 4887/2022.

Οι διατάξεις αυτής της απόφασης δεν μπορούν να τροποποιηθούν πριν από την παρέλευση διετίας από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 5/8 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης υπέγραψε την προκήρυξη για το Καθεστώς “Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων” του νέου Αναπτυξιακού Νόμου (εκτός Σαντορίνης και Μυκόνου). Ως ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο Καθεστώς “Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων” ορίζεται η 5η Σεπτεμβρίου 2022 και ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολών η 5η Δεκεμβρίου 2022.

Για την υπαγωγή στο παρόν καθεστώς ενίσχυσης, το ελάχιστο ύψος του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε:

α. 1.000.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις,
β. 500.000 ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις,
γ. 250.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις,
δ. 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις,
ε. 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), καθώς και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (Α.Σ.), τους Αστικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (Ο.Π.) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (Α.Ε.Σ.).

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη