Ν. Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στη Μύκονο μετά το πρώτο κρούσμα

Το πρώτο της κρούσμα κορονοϊού μετρά από χθες η Μύκονος, το δεύτερο στις Κυκλάδες, καθώς είχε προηγηθεί ένα στη Σύρο την περασμένη εβδομάδα.

Όπως έγινε γνωστό, πριν από δύο 24ωρα προσήλθε στο Κέντρο Υγείας του νησιού 69χρονη ασθενής με συμπτώματα λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού, η οποία από την πρώτη στιγμή νοσηλεύτηκε σε απομόνωση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, διακομίστηκε σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

“Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της ιχνηλάτησης που ακολουθήθηκε και προκειμένου να αποφευχθεί φαινόμενο επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή της νόσου, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στο νησί για 14 μέρες” τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Στη συνέχεια απηύθηνε έκκληση στους κατοίκους του νησιού να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς “η κατάσταση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης”, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη λήψη επιπλέον μέτρων εφόσον χρειαστεί.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη