ΔΕΥΑΘ: Εξασφάλιση χρηματοδότησης για έργα στο δίκτυο ύδρευσης

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”, στον Άξονα Προτεραιότητας “ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)”, εντάχθηκε με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η Πράξη “Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Θήρας”, προϋπολογισμού 4.194.000 €.

Πρόκειται για μία πρόταση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. που περιλαμβάνει τα εξής δύο υποέργα:

1) Διασύνδεση Δικτύων Ύδρευσης Μεγαλοχωρίου – Εμπορείου – Ακρωτηρίου νήσου Θήρας, που περιλαμβάνει την κατασκευή μιας νέας δεξαμενής νερού χωρητικότητας περίπου 500 m³, την κατασκευή ενός νέου αντλιοστασίου ύδρευσης πλησίον της υφιστάμενης δεξαμενής Εμπορείου και την κατασκευή περίπου 7,5 km νέων αγωγών ύδρευσης.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

2) Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης Δ.Κ. Καρτεράδου – Δ.Κ. Μεσαριάς νήσου Θήρας, που περιλαμβάνει την κατασκευή δύο νέων δεξαμενών πόσιμου νερού (περίπου 1.950 m³ και 170 m³ έκαστη), την κατασκευή επτά νέων αντλιοστασίων και την κατασκευή περίπου 9,3 km νέων αγωγών ύδρευσης.

Με την εξασφάλιση αυτή της χρηματοδότησης, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΘ, παρέχεται η δυνατότητα στην Επιχείρηση να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις υποδομές της και τις υπηρεσίες της προς τους καταναλωτές της Σαντορίνης, αφού μέσω των νέων δικτύων ύδρευσης θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε αφαλατωμένο νερό σε όλους τους καταναλωτές των οικισμών του Μεγαλοχωρίου, του Εμπορείου, του Ακρωτηρίου, του Καρτεράδου και της Μεσαρίας.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη