ΔΕΥΑΘ: Υπογραφή σύμβασης για την επέκταση της μονάδας αφαλάτωσης Αγ. Παρασκευής

Τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία του έργου “Επέκταση Μονάδας Αφαλάτωσης Αγ. Παρασκευής Δήμου Θήρας”, προϋπολογισμού 6,9 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Μανόλης Ορφανός.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑΘ, πρόκειται για μία διαδικασία που ξεκίνησε σε νέα βάση το 2020 από την Διοίκηση της Επιχείρησης και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με συντονισμένες και μεθοδευμένες ενέργειες, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Συνοχής 2014-2020 στο πλαίσιο του Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Το έργο αφορά στην επέκταση της υφιστάμενης εγκατάστασης αφαλάτωσης της Αγ. Παρασκευής από 5.000 m³/d σε 10.000 m³/d και περιλαμβάνει την τρίτη γραμμή (2.500 m³/d) που θα εγκατασταθεί εντός του υφιστάμενου κτιρίου αφαλάτωσης και την τέταρτη γραμμή (2.500 m³/d) που θα εγκατασταθεί σε νέο κτίριο καθώς και τη 12μηνη δοκιμαστική λειτουργία για το σύνολο των μονάδων.

Η επέκταση αυτού του ήδη πολύ μεγάλου έργου αναμένεται να λύσει το πρόβλημα επάρκειας αφαλατωμένου νερού να καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης με αφαλατωμένο πόσιμο νερό τους οικισμούς: Καμαρίου, Επισκοπής Γωνιάς, Έξω Γωνιάς, Πύργου Καλλίστης, Μεγαλοχωρίου, Μεσαριάς, Βόθωνα, Μονόλιθου και Αγίας Παρασκευής.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη