Εξασφαλίστηκε η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών της Σαντορίνης

Αίσια έκβαση είχαν οι προσπάθειες του Δήμου Θήρας για ανεύρεση ναυαγοσωστών και έτσι ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών στο Καμάρι, την Περίσσα και τον Περίβολο.

Συγκεκριμένα, η ναυαγοσωστική κάλυψη περιλαμβάνει 8 παρατηρητήρια – 3 στο Καμάρι, 2 στην Περίσσα και 3 στον Περίβολο/Άγιο Γεώργιο με όλο τον απαραίτητο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό τόσο σε ατομικό επίπεδο (εξοπλισμός ναυαγοσώστη/παρατηρητηρίου) όσο και κοινού εξοπλισμού (ταχύπλοο σωστικό σκάφος), σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η σχετική νομοθεσία (ΠΔ 31/04.04.18).

Ναυαγοσωστική κάλυψη, στις παραπάνω παραλίες, θα υπάρχει καθημερινά από τις 10.30 το πρωί έως τις 17.30 το απόγευμα και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2018 (30/09/18).


Να σημειώσουμε ότι η έλλειψη ναυαγοσωστικής κάλυψης στην αρχή του καλοκαιριού, λόγω της πρόσφατης αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου και του πρώτου διαγωνισμού που κατέληξε άγονος, οδήγησε την αφαίρεση των πέντε από τις έξι γαλάζιες σημαίες που είχαν απονεμηθεί φέτος στις παραλίες της Σαντορίνης. Με την εξασφάλιση όμως πλέον των ναυαγοσωστών οι Σαντορίνη θα έχει όλα τα προαπαιτούμενα προκειμένου να τις επανακτήσει την επόμενη χρονιά.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here