Σαντορίνη: Εξασφαλίστηκε η μεταφορά των μαθητών των Ειδικών Σχολείων

Το ΚΤΕΛ Σαντορίνης ανέλαβε τα δρομολόγια μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών που φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) του Δήμου Θήρας, το ΚΤΕΛ Θήρας ξεκίνησε σήμερα να εκτελεί τα σχετικά δρομολόγια με το σχολικό λεωφορείο. Η σύμβαση του ΚΤΕΛ με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου καλύπτει τη μεταφορά των μαθητών μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής περιόδου στα μέσα Ιουνίου.

“Ευχαριστούμε πολύ το ΚΤΕΛ Θήρας Α.Ε για την πολύτιμη συνεισφορά του για την επίλυση αυτού του σοβαρού ζητήματος! Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και είναι υποχρέωση όλων μας να φροντίζουμε για αυτό!”, σχολίασε σε ανάρτησή της η Έπαρχος Θήρας Ιουλία Καραμολέγκου.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Για τα επόμενα σχολικά έτη, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δήμου Θήρας “Ηλιαχτίδα” προσδοκά σε εξεύρεση μόνιμης λύσης σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Θήρας Νικος Ζώρζος και οι στενοί του συνεργάτες διερευνούν το κατάλληλο πλαίσιο για την απόκτηση και λειτουργία σχολικού λεωφορείου ΑΜΕΑ που θα μεταφέρει τους μαθητές που φοιτούν στα δύο σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης του νησιού.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη