Οι αντιπρόσωποι του Δήμου Θήρας στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Τους αντιπροσώπους του Δήμου Θήρας στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου εξέλεξε το Δημοτικό Συμβούλιο με μυστική ψηφοφορία κατά την τελευταία του συνεδρίαση (26/1/24).

Εκτός του Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου, ο οποίος συμμετέχει ex officio στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ και τον δημοτικό σύμβουλο και τέως Δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα ο οποίος επίσης συμμετέχει, καθώς στην προηγούμενη δημοτική περίοδο ήταν μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ, εξελέγησαν επίσης τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, δύο από την πλειοψηφούσα παράταξη και δύο από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, ως εκπρόσωποι του Δήμου Θήρας.

Αυτοί είναι:

  • Από τον συνδυασμό “Θηραϊκή Πολιτεία”: Γιώργος Βαρβαρήγος και Γεωργία Νομικού
  • Από τον συνδυασμό “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά”: Μανόλης Ορφανός
  • Από τον συνδυασμό “Σαντορινιό Όραμα”: Μιχάλης Καραμολέγκος
Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ) που έχει συσταθεί με το ΠΔ 75/2011 και προήλθε από την συνένωση των δύο πρώην Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Έχει ως μέλη της 34 Δήμους (νησιά) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ελέγχεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Η περιφέρεια διαιρείται σε 13 περιφερειακές ενότητες, περισσότερες από οποιαδήποτε περιφέρεια στη χώρα, στις οποίες υπάγονται οι 34 δήμοι της.

Διοικητικά όργανα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου είναι: α) Η Γενική Συνέλευση, β) Το Διοικητικό Συμβούλιο, γ) Η Εκτελεστική Επιτροπή, δ) Ο Πρόεδρος, ε) Το Εποπτικό Συμβούλιο

Οι σκοποί της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου περιλαμβάνουν:

α) Τη συνεργασία των Δήμων μελών της.

β) Την προαγωγή του θεσμού του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

γ) Την έρευνα και μελέτη ζητημάτων σχετικών με την τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική ανάπτυξη.

δ) Τη συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων και πληροφοριών επί γενικών και ειδικών ζητημάτων, σχετικών με την αποστολή και το έργο των δήμων.

ε) Τη συστηματική ενημέρωση και επιμόρφωση του προσωπικού και των μελών, των οργάνων των δήμων.

στ) Τη συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και άλλους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη του θεσμού της αυτοδιοίκησης και την προώθηση των ζητημάτων που τους αφορούν.

η) Τη συνεργασία με όργανα και φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών και χωρών.

θ) Τη συνεργασία με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, αποκέντρωσης και ανάπτυξης.

ι) Τη συμμετοχή της στα πάσης φύσεως όργανα και φορείς με εκπροσώπους της σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

ια) Τον προγραμματισμό, υποστήριξη και συντονισμό δράσεων για την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου του προσωπικού των δήμων και των μελών των αιρετών οργάνων καθώς και για την αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιακών μονάδων.

ιβ) Την ενίσχυση και υποστήριξη των πρωτοβουλιών που ενδυναμώνουν την αποκέντρωση, και την τοπική ανάπτυξη και οικονομία.

ιγ) Την ανάληψη δράσεων και ενεργειών για τη βελτίωση της ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη