Σαντορίνη: Έξι οι Γαλάζιες Σημαίες και με τη βούλα

Γαλάζια Σημαία κυματίζει από την προηγούμενη εβδομάδα στις παραλίες της Περίσσας, του Αγίου Γεωργίου, του Περίβολου, της Βλυχάδας και στις δύο ακτές του Καμαρίου. Η απονομή των έξι Γαλάζιων Σημαιών στη Σαντορίνη είχε ανακοινωθεί τον Μάιο από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικό διαχειριστή του διεθνούς προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” και βασιζόταν στην τεκμηρίωση που είχε στείλει η ΓΕΩΘΗΡΑ κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Μετά από νέα τεκμηρίωση στις αρχές του καλοκαιριού αλλά και από επιτόπιο έλεγχο που έγινε πρόσφατα από διεθνή επιθεωρητή, πιστοποιείται πως οι εν λόγω έξι παραλίες πληρούν όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης, επομένως για την τρέχουσα κολυμβητική περίοδο οι σημαίες θα κυματίζουν κανονικά στους ιστούς τους.

Επίσης, παρελήφθησαν και πιστοποιητικά συνεχούς βράβευσης των ακτών του νησιού. Για την Περίσσα από το 2005, για το Καμάρι από το 2012, για τον Άγιο Γεώργιο από το 2016 και για τον Περίβολο και τη Βλυχάδα από το 2017 έως σήμερα.  Τα 33 συνολικά κριτήρια που προβλέπονται για τις ακτές ομαδοποιούνται σε τέσσερις κύριους άξονες: 1) Περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, 2) Ποιότητα νερών κολύμβησης, 3) Περιβαλλοντική Διαχείριση, 4) Ασφάλεια, ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις. Η εκπλήρωση όλων των κριτηρίων απαιτεί ένα πλήθος ενεργειών και εργασιών από τον φορέα διαχείρισης των ακτών (στη Σαντορίνη είναι η ΓΕΩΘΗΡΑ), ενώ το σύνολο των ενεργειών αυτών πρέπει να γίνεται για κάθε τμήμα ακτής που στοχεύει στη βράβευση και έχει ισχύ για ένα έτος.

Από το 1987, η “Γαλάζια Σημαία” αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας για ακτές και μαρίνες. Απώτερος στόχος του Δήμου Θήρας είναι η ετήσια επίτευξη της βράβευσης με “Γαλάζια Σημαία” όλων των πολυσύχναστων τουριστικών ακτών που διαχειρίζεται (Καμάρι, Βλυχάδα, Περίσσα, Περίβολος και Άγιος Γεώργιος), και για τα επόμενα χρόνια, αλλά και η διαρκής προώθηση και αξιοποίηση αυτού του Σήματος Ποιότητας μέσω των καναλιών τουριστικής προβολής που χρησιμοποιούνται τόσο από τον Δήμο Θήρας όσο και από την ιδιωτική επαγγελματική δραστηριότητα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη