Σαντορίνη: “Έξυπνα” μηχανήματα για μετάβαση της ΔΕΥΑΘ στις νέες τεχνολογίες

Με νέα υπερσύγχρονα “έξυπνα” μηχανήματα (smart), αντλίες λυμάτων και ύδρευσης, εξοπλίζεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Θήρας. Πρόκειται για τα πρώτα τέτοιου είδους μηχανήματα που φτάνουν στην Ελλάδα και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τη Σαντορίνη, στο αντλιοστάσιο υδροληψίας θαλασσινού νερού για τις ανάγκες του μεγάλου έργου αφαλάτωσης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Για τον σκοπό αυτό ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Μανόλης Ορφανός, μαζί με το μέλος του Δ.Σ. Γιάννη Συκινιώτη, τον Γενικό Διευθυντή Νικόλαο Μάινα και τον Αναπληρωτή Τεχνικό Διευθυντή Κώστα Ζαφειρόπουλο, επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της WILO στη Γερμανία όπου που κατασκευάζονται τα έξυπνα αυτά μηχανήματα, προκειμένου να τα παραλάβουν.

“Η Σαντορίνη, η Θηρασία και ειδικά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης εισέρχονται στη νέα εποχή, στην πράσινη και έξυπνη τεχνολογία. Παραλαμβάνουμε τα πιο σύγχρονα αντλιοστάσια λυμάτων και ύδρευσης που θα τοποθετηθούν στην Ελλάδα, καθώς και το μεγαλύτερο αντλιοστάσιο υδροληψίας θαλασσινού νερού” δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ με αφορμή την παραλαβή των μηχανημάτων.

“Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διαφανείς διαδικασίες να αποκτήσουμε τα πρώτα υπερσύγχρονα μηχανήματα που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας”, πρόσθεσε ο κος Ορφανός, κάνοντας λόγο για μετάβαση της ΔΕΥΑΘ και των νησιών στις αναγκαίες νέες αυτοματοποιημένες τεχνολογίες.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη