Το F Σαντορίνη 2020 ONE OFF είναι το πρώτο κρασί από το νέο εγχείρημα του Φοίβου Παπαστρατή, ενός από τους νεότερους οινοποιούς στην Ελλάδα. Όπως ακριβώς υποδηλώνει το όνομά του, η κάθε εσοδεία του “ONE OFF” θα είναι μοναδική. Κάθε χρόνο ο Φοίβος Παπαστρατής σχεδιάζει να κάνει μια one off οινοποίηση από διαφορετική οινοπαραγωγική περιοχή, με διαφορετικές ποικιλίες και διαφορετικές τεχνικές.

Η αρχή έγινε με την εσοδεία του 2020, επιλέγοντας να συνεργαστεί με το Anhydrous Winery στη Σαντορίνη και τον Απόστολο Μούντριχα για να κάνει την πρώτη “ONE OFF” οινοποίηση Σαντορίνη ΠΟΠ 2020. Η οινοποίηση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με άγριες ζύμες και παραμονή με τις οινολάσπες για 6 μήνες.

O Φοίβος Παπαστρατής δηλώνει για το νέο του εγχείρημα: “Ένα ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα, με limited οινοποιήσεις, κάθε φορά σε άλλο τόπο, σε οινοποιεία καλών φίλων, για μια και μοναδική φορά! Το ONE OFF ταξίδι δεν μπορούσε παρά να ξεκινήσει από τη Σαντορίνη, το νησί που ονειρεύτηκα να τρυγήσω τις αμπελιές του, να ζήσω τη γέννηση των σπουδαίων κρασιών του. Υποκλίνομαι στο θηραϊκό Ασύρτικο και στους εξαιρετικούς παραγωγούς του”.

Το F Σαντορίνη 2020 κυκλοφορεί σε μόλις 1000 φιάλες. Για να το αποκτήσετε, αναζητήστε το άμεσα στo Atlantea eShop.

Αν και πολύ νέος στα οινικά δρώμενα, ο Φοίβος Παπαστρατής έχει καταφέρει να προσελκύσει ήδη το βλέμμα του οινόφιλου κοινού, με το F by Foivos (από ασύρτικο φυτεμένο στην Εύβοια και Μοσχάτο). Πρόσφατα μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του στους διεθνείς οινικούς διαγωνισμούς λαμβάνοντας βαθμολογία 89/100 και χάλκινο μετάλλιο στο διαγωνισμό του Decanter του 2021. Να σημειώσουμε ακόμα ότι επιλέχθηκε ως ένα από τα κρασιά του δείπνου της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821, τον περασμένο Μάρτιο.

Την οινική παλέτα του Φοίβου Παπαστρατή συμπληρώνουν η Παραλία, ένα single vineyard Ασύρτικο Μοσχάτο ήπιας οινοποιήσης και τα Πυροτεχνήματα, από Cabernet Sauvignon και Merlot και τα δύο σε εξαιρετικά περιορισμένη κυκλοφορία.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here