Φεστιβάλ Τσελεμεντέ με συμμετοχή Σαντορίνης – Φωτογραφίες – βίντεο

Για 13η χρονιά διοργανώθηκε στη Σίφνο, από την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 έως το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, το ετήσιο τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές».

Και αυτή τη χρονιά Σύλλογοι & Φορείς από τις Κυκλάδες και από πολλές ακόμα περιοχές, βρέθηκαν στη Σίφνο, με νέες δράσεις–δραστηριότητες, νέα γευστικά ταξίδια, καταξιωμένους σεφ και φυσικά με πολλή διάθεση!

Στο περίπτερο της Σαντορίνης, από αριστερά: Νίνα Ζώρζου, Μάκης Ζώρζος, Ρόνια Αναστασιάδου, Σοφία Κατσίπη, Νίκος Συρμαλένιος, Πόπη Γαβαλά, Φάνης Γαβαλάς
Στο περίπτερο της Σαντορίνης, από αριστερά: Ζέτα Δούκα, Μάκης Ζώρζος, Ρένα Φύτρου, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Πόπη Γαβαλά, Αρτεμία Δεναξά

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η παρουσίαση των περιοχών που συμμετείχαν και της γαστρονομίας τους έγινε από την παρουσιάστρια του Φεστιβάλ κ. Ζέτα Δούκα.

Τα μαγειρέματα έγιναν με τη σεφ και Πρέσβειρα του Νοτίου Αιγαίου – Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Συγκεκριμένα:
Η Ίος, η Αμοργός, η Άνδρος και η Φολέγανδρος παρουσίασαν παραδοσιακά φαγητά του Πάσχα, ενώ η Κέα, η Μήλος, η Σαντορίνη, η Σέριφος, η Κύθνος, η Μύκονος, η Σίφνος, η Θράκη, η Κρήτη, το Λιτόχωρο και τα Μετέωρα ετοίμασαν φαγητά και γλυκά των Χριστουγέννων.

Η Πρόεδρος του Πϋργου Σαντορίνης Ρένα Φύτρου ετοιμάζει τα μπουσέ. Δίπλα της η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Αριστερά ο Πρόεδρος της Εστίας Μάκης Ζώρζος και η παρουσιάστρια του Φεστιβάλ, Ζέτα Δούκα

Ξεχωριστό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό δρώμενο του φεστιβάλ ήταν ο «σιφναίικος γάμος», σε ζωντανή μετάδοση στην κεντρική γιγαντοοθόνη του φεστιβάλ. Η πομπή του γάμου ξεκίνησε με χορούς και τραγούδια από το Παραδοσιακό Καφενείο «Άμπελος» στα Εξάμπελα και συνέχισε για να «πάρει» τον κουμπάρο από το σπίτι του Νικόλαου Τσελεμεντέ. Κουμπάρος από τους Βλάχους Μετεώρων, κουμπάρα από τα Μέγαρα, γαμπρός από την Κρήτη και νύφη από τη Σίφνο!. Χορευτικά από Σίφνο, Βλάχους Μετεώρων, Σχοινούσα, Σαντορίνη, Κύθνο. Κρητικό γλέντι με τους μουσικούς Μανώλη Αγγελάκη – Λύρα και τραγούδι και Μιχάλη Λιμάκη – Λαούτο. Εξαιρετική η αφήγηση του όλου δρώμενου από την ακούραστη Ρόνια Αναστασιάδου.

Εκτός από τα παραπάνω, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλάμβανε και πολλές ακόμα πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για μεγάλους και παιδιά.

Το χορευτικό συγκρότημα της Εστίας Πύργου συμμετείχε στο Φεστιβάλ. Παρούσα και η δασκάλα τους Αρτεμία Δεναξά
Αντώνης και Κυριάκος Πρέκας από τη Σαντορίνη

Τη Σαντορίνη εκπροσώπησε στο φεστιβάλ και επιμελήθηκε την όλη παρουσίασή της, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εστία Πύργου Καλλίστης. Ήταν η τέταρτη χρονιά που η Εστία είχε αυτή την ευθύνη με πολύ καλά αποτελέσματα.

Στο περίπτερο τηε Σαντορίνης, από αριστερά: Σοφία Κατσίπη, Νίνα Ζώρζου, Ρένα Φύτρου, Πόπη Γαβαλά, Αρτεμία Δεναξά

Ο κ. Μάκης Ζώρζος μίλησε στο Atlantea, την Πέμπτη 5/9/2019, για αυτή τη συμμετοχή. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:


[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη