Γαστρονομικό τριήμερο στη Μύκονο αφιερωμένο στην Τυροβολιά

Ένα τριήμερο αφιέρωμα για την ανάδειξη της Τυροβολιάς, ενός από τα πιο σημαντικά και εμβληματικά τυριά της Μυκόνου, διοργανώνει από τις 3 έως τις 5 Μαΐου η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, στο πλαίσιο του προγράμματος “Taste of Mykonos“.

Η Τυροβολιά είναι το απλό λευκό τυρί που προκύπτει από την πρώτη τυροκόμηση. Ανήκει στην ίδια κατηγορία με εκείνα τα λευκά τυριά που αποτελούν ένα από τα πρώτα βήματα που έκανε η ανθρωπότητα στην πορεία για την κατάκτηση του πολιτισμού και της τέχνης της τυροκομίας. Είναι λευκό τυρί, μαλακό, χωρίς σχήμα και συνάμα στιβαρό και όχι ιδιαίτερα αλοιφωτό.

Είναι το τυρί που δίνει ουσία και νοστιμιά στις παραδοσιακές πίτες (μελόπιτα, κρεμμυδόπιτα), συχνά μάλιστα στη δημόσια εστίαση τη συναντάμε να ολοκληρώνει με μια πινελιά τοπικότητας μια μυκονιάτικη εποχιακή σαλάτα. Υπό μια έννοια, λοιπόν, ανήκει στην καθημερινότητα της μυκονιάτικης διατροφής.

Το γαστρονομικό τριήμερο στις 3-5 Μαΐου 2019 τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και αφορά στην πρόσκληση γευσιγνωστών, δημοσιογράφων και bloggers στο νησί, επισκέψεις σε χώρους παραγωγής και εστίασης, γευσιγνωσίες και άλλες εκδηλώσεις, που έχουν στόχο την ανάδειξη και την γνωριμία με την Τυροβολιά.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο εδώ.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη