Γενική Συνέλευση και εκλογές για το ΙΜΠΗΣ

Το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης καλεί, σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού του, τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, και ώρα 10:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Λουκά & Ευάγγελου Μπελλώνια, στα Φηρά, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Διαπίστωση απαρτίας
2. Εκλογή Προεδρείου Γεν. Συνέλευσης
3. Παρουσίαση πεπραγμένων ΙΜΠΗΣ και Οικονομικός Απολογισμός
4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής που θα διεξάγει τις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής για την επόμενη τριετία.

Οι Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία στον ίδιο χώρο, μετά τη Γενική Συνέλευση. Η εκλογική διαδικασία μέσω ηλεκτρονικής ψήφου (για τα μέλη που δε θα συμμετάσχουν με φυσική παρουσία) θα γίνει την ίδια μέρα, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας με φυσική παρουσία, και σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί μετά την οριστικοποίηση της συνεννόησης με το σύστημα ΖΕΥΣ.

Οι υποψήφιοι για το αξίωμα μέλους του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής μπορούν να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους στο ΔΣ έως και την παραμονή των εκλογών.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές συνδρομές τους στο ΙΜΠΗΣ (συνδρομές τριών τελευταίων ετών, €30,00).

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση (και οι Εκλογές που θα ακολουθήσουν) θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, ώρα 10:00, αντίστοιχα. Η εκλογική διαδικασία μέσω ηλεκτρονικής ψήφου (για τα μέλη που δε θα συμμετάσχουν με φυσική παρουσία) θα γίνει την ίδια μέρα, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας με φυσική παρουσία, και σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί μετά την οριστικοποίηση της συνεννόησης με το σύστημα ΖΕΥΣ.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση και τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας

– Η Γενική Συνέλευση του ΙΜΠΗΣ και οι Εκλογές νέου Δ.Σ. θα γίνουν με φυσική παρουσία και τήρηση των προϋποθέσεων της παραγράφου 4 του άρθρου 1 και του Παραρτήματος 10, που περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 60400/3.10.2021, δηλαδή:

Α) Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των παρευρισκόμενων
Β) Αναλογία 1 ατόμου ανά 5 τ.μ.
Γ) Χρήση μάσκας και αντισηπτικού

– Στη διά ζώσης διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης και της εκλογής του ΔΣ μπορεί να συμμετάσχουν μόνο τα μέλη του ΙΜΠΗΣ που είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Παράρτημα 10 της παραπάνω ΚΥΑ.

– Όσα μέλη του ΙΜΠΗΣ δεν πληρούν την παραπάνω προϋπόθεση, δηλαδή όσοι δε διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, θα συμμετέχουν τόσο στη Γενική Συνέλευση, όσο και στις εκλογές του ΔΣ, διαδικτυακά. Η διαδικτυακή συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση θα γίνει μέσω συνδέσμου της πλατφόρμας Zoom που θα αποσταλεί στα μέλη του ΙΜΠΗΣ μέσω email, ενώ η διαδικτυακή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία (εκλογή νέου ΔΣ), θα πραγματοποιηθεί μέσω της Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ, που παρέχεται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η Ψηφιακή Κάλπη Ζεύς επιτρέπει την ασφαλή και αξιόπιστη διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών παντός τύπου, με ψηφιακό τρόπο.

– Λόγω του περιορισμένου χώρου που είναι διαθέσιμος στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, αλλά και λόγω της απαίτησης για προκαθορισμένο αριθμό παρόντων (Παράρτημα 10 της σχετικής ΚΥΑ) είναι απαραίτητο να μέλη του ΙΜΠΗΣ που προτίθενται να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία (και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, δηλαδή έχουν ή θα έχουν την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης) να το δηλώσουν μέσω email στο ismosav1995@gmail.com, ώστε να συμπεριληφθούν στον σχετικό κατάλογο.

– Τα υπόλοιπα μέλη που δε θα κάνουν την παραπάνω δήλωση πρόθεσης συμμετοχής με φυσική παρουσία, μπορούν να συμμετάσχουν και αυτά διαδικτυακά (τόσο στη Γενική Συνέλευση, όσο και στην εκλογική διαδικασία). Στην κατηγορία αυτή ανήκουν υποχρεωτικά όλα τα μέλη που δε θα διαθέτουν (την ημέρα της Γεν. Συνέλευσης) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

– Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη μελών του ΔΣ του ΙΜΠΗΣ αποτελεί το να είναι ταμειακά ενήμεροι. Τα μέλη του ΙΜΠΗΣ που επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία πρέπει να καταθέσουν το ποσό των 30€ (συνδρομές τριών τελευταίων ετών) στον λογαριασμό του ΙΜΠΗΣ στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό GR28 0172 7060 0057 0601 0254 238 μέχρι και την προηγούμενη ημέρα των εκλογών. Επισημαίνεται στα μέλη να μη ξεχάσουν στα σχόλια της κατάθεσης να συμπεριλάβουν οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμό τους για τον απαραίτητο έλεγχο κατά τη διαδικασία της εκλογής του νέου ΔΣ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη