Γευστικό ταξίδι στο Νότιο Αιγαίο για τους επισκέπτες του National Geographic Traveller Food Festival

Το “παρών” στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ National Geographic Traveller Food Festival 2019, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο στις 20-21 Ιουλίου 2019, έδωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για φέτος.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, μέσα από το περίπτερο του ΕΟΤ, ξεχωριστές γεύσεις από την κουζίνα του Νοτίου Αιγαίου ταξίδεψαν το κοινό του Φεστιβάλ στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, με την πλούσια γαστρονομική παράδοση και κληρονομιά τους. Η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, παρουσίασε παραδοσιακά πιάτα από τα νησιά και μύησε τους παρευρισκομένους στην ιστορία που κρύβεται πίσω από τις συνταγές, καθώς κάθε πιάτο έχει την δική του πορεία στον χρόνο αλλά και στη συνείδηση των νησιωτών.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν επίσης βρετανικές επιχειρήσεις τουρισμού, αλλά και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού από διάφορες χώρες.

“Στόχος των δράσεων αυτών είναι η προβολή των νησιών μας διεθνώς ως γαστρονομικοί προορισμοί, η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων και η προβολή της γαστρονομικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης. “Η γαστρονομία μας είναι ένα δυνατό σημείο αναφοράς μας και χαρακτηριστικό της ταυτότητάς μας και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που τις δίνεται για να την προβάλλει”, συμπλήρωσε.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη