23.1 C
Santorini
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Vedema Initiative: Για την ανάδειξη της γαστρονομικής ιστορίας και της οινικής κληρονομιάς της Σαντορίνης

Πρωτοσέλιδα

Στη δημιουργία της Vedema Initiative προχώρησε πρόσφατα ο Όμιλος Katikies. Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που στοχεύει στον εντοπισμό, την καταγραφή και την ανάδειξη κάθε σημαντικής ιστορίας οίνου και γεύσης της Σαντορίνης, που ως αναπόσπαστο κομμάτι του προορισμού αξίζει να ειπωθεί εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια των δράσεων που υλοποιεί συστηματικά ο Όμιλος την τελευταία πενταετία, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η διευρυμένη συνεργασία με τον Έκτορα Μποτρίνι, η αναγέννηση της Σελήνης του αείμνηστου Γιώργου Χατζηγιαννάκη, η συνεργασία με τον Γιάννη Καρακάση με αποκορύφωμα την αναβίωση της Selene Vedema και πιο πρόσφατα η επαναλειτουργία του ιστορικού Κουκούμαβλου με τον Νίκο Πουλιάση.

Διαφήμιση

Οι τέσσερις πρώτοι πυλώνες δράσεων της πρωτοβουλίας είναι οι ακόλουθοι:

  1. Selene Diaries: Αξιοποιώντας όλες τις φόρμες περιεχομένου (κείμενο, εικόνα, βίντεο, ήχος) η ομάδα του Ομίλου φέρνει στο προσκήνιο γαστρονομικές και οινικές ιστορίες που αξίζει να ακουστούν κάτω από ένα ενιαίο online hub, το οποίο αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς για όλες τις ιστορίες παραγωγών, πρώτων υλών, τεχνικών και σημείων αναφοράς στο νησί της Σαντορίνης.
  2. Advisory Βoard: Με γνώμονα την ορθολογική και τεκμηριωμένη επιλογή θεματικών, ο Όμιλος θα απευθύνει πρόσκληση στα βασικά γαστρονομικά και οινικά media αλλά και σε ακαδημαϊκούς του χώρου, με στόχο τον σχηματισμό ενός κύκλου ανθρώπων οι οποίοι θα βοηθούν στον εντοπισμό και στην ανάδειξη όλων εκείνων των ιστοριών του νησιού που αξίζουν να έρθουν στην επιφάνεια και να διατηρηθούν στο προσκήνιο.
  3. The Volcanic Palette Book: Σε συνεργασία με τους κατεξοχήν ειδικούς, τους δημοσιογράφους του γαστρονομικού και οινικού τύπου, ο Όμιλος ξεκινά την προετοιμασία ενός βιβλίου εστιασμένου στα μικρά αλλά σπουδαία κομμάτια της γαστρονομίας και του αμπελώνα της Σαντορίνης. Σύντομες ιστορίες, ποικιλία θεμάτων και μια πιο ελεύθερη ματιά σε όλα αυτά που συνθέτουν το “σήμερα” της φιλοξενίας του νησιού.
  4. The Volcanic Voices: Μια σειρά από podcasts τα οποία στόχο έχουν να φέρουν ζωντανά στους ακροατές κομμάτια της ιστορίας της Σαντορίνης ειπωμένα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.
Διαφήμιση

Επιστέγασμα όλων των ανωτέρω δράσεων και ουσιαστικό σημείο αναφοράς είναι το ετήσιο δρώμενο Selene Vedema 2023, όπου όλοι οι συντελεστές οίνου και γαστρονομίας του Ομίλου στη Σαντορίνη ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναβιώσουν για μια ακόμη φορά τη μοναδική πρωτοβουλία του αείμνηστου Γιώργου Χατζηγιαννάκη.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρωτοβουλίας Vedema Initiative, o Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Katikies Βασίλειος Κουμπής δήλωσε: “Αποφασίσαμε ως Katikies να αφιερώσουμε μέρος της ενέργειάς μας σε δράσεις και πρωτοβουλίες που φέρνουν στο προσκήνιο εντός και εκτός Ελλάδος την οινική κληρονομιά, τη γαστρονομική ιστορία και τον σημερινό πλούτο πρώτων υλών της Σαντορίνης. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε τους πόρους μας στην εύρεση, την καταγραφή και την επικοινωνία θεματικών άρρηκτα συνδεδεμένων με τη γαστρονομία και την οινική παράδοση του νησιού, χωρίς απαραίτητα αυτές οι θεματικές να συνδέονται με τα εστιατόρια ή τα ξενοδοχεία του Ομίλου”.

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.

Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave
Διαφήμιση

Ροή ειδήσεων

Σαντορίνη: Χωρίς ΔΕΥΑΘ, ΔΑΠΠΟΣ και λοιπούς Οργανισμούς από το 2024

Ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Θήρας και τη διοίκησή τους, παύει να...
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση