GREECE IS WINE: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για το ελληνικό κρασί

greece_is_wine_1260x937Η σειρά εκδόσεων GREECE IS μετά τα τεύχη για τη Σαντορίνη, την Αθήνα, τη Δημοκρατία, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα-Χειμώνας απέκτησε ένα ακόμα μέλος. Πρόκειται για το τεύχος GREECE IS WINE το οποίο είναι αφιερωμένο στο ελληνικό κρασί και που όπως και τα άλλα της σειράς είναι γραμμένο στα αγγλικά και απευθύνεται στους ξένους που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Ένα τεύχος ταυτισμένο με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας με πλούσια μυθολογία (ειδικά για τον οίνο και τον θεό του, Διόνυσο), εικόνες και διηγήσεις (όπως οι «Δειπνοσοφιστές» του Αθήναιου) για τα συμπόσια της αρχαιότητας, ευρήματα που συνδέονται με την οινοτσία και γαστρονομία, αλλά και τις λαϊκές παραδόσεις, δρώμενα από τους κατοπινούς χρόνους και από τη σύνδεση του οίνου και της γεύσης με το χριστιανισμό και τις ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές συνθήκες κάθε περιοχής.

Το παρελθόν ξαναζεί σήμερα μέσα από καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις και πρωτοπόρους παραγωγούς που έχουν απλώσει τα φτερά τους εκτός Ελλάδας, ξεχωριστούς χώρους εστίασης και οινικής απόλαυσης ή συνταγές και προϊόντα ταυτισμένα με την Ελλάδα που κατακτούν τις αγορές και τους επισκέπτες της χώρας.

Το τεύχος διανέμεται δωρεάν και μπορείτε να το βρείτε στα εξής σημεία διανομής
– SANTOWINES (Πύργος)
– ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (κεντρική πλατεία Φηρών)
– CANAVA ROUSSOS (Μέσα Γωνιά Επισκοπή)

Ολόκληρο το τεύχος είναι διαθέσιμο online εδώ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη