Γυμνάσιο Μεσαριάς: Χριστουγεννιάτικη γιορτή με νεαρούς μουσικούς επί σκηνής

Πρωτοσέλιδα

Μια χριστουγεννιάτικη μουσική γιορτή ζήτησαν επιτακτικά οι μαθητές του Γυμνασίου Μεσαριάς από την καθηγήτρια μουσικής του σχολείου Κωνσταντίνα Φαλλιέρα. Τα πρώτα δείγματα από τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου με τη συμμετοχή της χορωδίας και της γιορτής για τη 17η Νοεμβρίου, όπου συμμετείχε η χορωδία αλλά και η μουσική μπάντα του σχολείου, ήταν εξάλλου άκρως θετικά, οπότε ο κύβος ερρίφθη και οι προετοιμασίες ξεκίνησαν.

Μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, η 13μελής μπάντα εργάστηκε με μεγάλο ζήλο και προετοιμάστηκε εντατικά, ακόμα και σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου, ενώ η 50μελής χορωδία χρειάστηκε μια εβδομάδα για να μπει κι αυτή στο κόλπο.

Στη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στις 15/12 στον χώρο του σχολείου, με τίτλο “Χριστούγεννα σε ρυθμό ροκ” παρουσιάστηκαν 12 τραγούδια, εκ των οποίων στα 9 συμμετείχε και η χορωδία. Μετά από απόφαση της καθηγήτριας μουσικής, η λίστα των τραγουδιών της συναυλίας περιελάμβανε επιλογές των ίδιων των παιδιών, καθώς αυτή η γιορτή ήταν εξαιρετικά αφιερωμένη στα ίδια. Μέσα σε αυτή την λίστα υπήρχε και μία σύνθεση (μουσική και στίχοι) μίας κιθαρίστριας εκ των μελών της μπάντας καθώς και η συμμετοχή αυτοσχέδιων στίχων σε τρία τραγούδια ενός εκ των τραγουδιστών (ραπ).

Η γιορτή επαναλήφθηκε λίγες ημέρες μετά, την Κυριακή 17/12, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του ΔΑΠΠΟΣ.

Τη μουσική μπάντα του σχολείου απαρτίζουν: 4 φωνές, 2 πλήκτρα- φωνές, 1 μεταλλόφωνο, 1 ντέφι – φωνή, 1 ηλεκτρική κιθάρα, 3 ακουστικές κιθάρες, 1 ντραμς

Για το αποτέλεσμα της συναυλίας, η κα Φαλλιέρα δηλώνει εξαιρετικά περήφανη, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες προβών, καθώς αρκετοί μαθητές απουσίαζαν λόγω περιόδου διαγωνισμάτων τετραμήνου, καθώς επίσης και το σύντομο διάστημα των τριών εβδομάδων, που ακόμα και σε μουσικά σχολεία η σύμπραξη μπάντας (13 άτομα) και χορωδίας 50 (άτομα) είναι ανέφικτη.

Η ευχή της, όπως επισήμανε και στο τέλος της συναυλίας στο ΔΑΠΠΟΣ, είναι να συμβαίνουν συχνά τέτοιες εκδηλώσεις από όλα τα σχολεία του νησιού, γιατί φυσικά η Σαντορίνη δεν υστερεί σε τίποτα, πόσο μάλλον από ταλαντούχα παιδιά με “όρεξη” για μουσική!

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

Η βιωσιμότητα του αμπελώνα κυρίαρχο μέλημα του νέου Συνδέσμου Οινοποιών Σαντορίνης

Την πρώτη του Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες ο νεοϊδρυθείς Σύνδεσμος Οινοποιών Σαντορίνης ΑΜΚΕ, εκλέγοντας το πρώτο πενταμελές...
Διαφήμιση