15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Σαντορίνη μοιράζεται γνώση και εμπειρία με την Κίνα

Share

Επταμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Zhoushan από την Κίνα επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουνίου τον Δήμο Θήρας. Ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος υποδέχθηκε τους Κινέζους αξιωματούχους στο Δημαρχείο μαζί με την Πρόεδρο της Γεωθήρα ΜΑΕ κα Κατερίνα Καραμολέγκου και εκπροσώπους θεσμικών φορέων του νησιού.

Ο Δήμος Zhoushan βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της περιφέρειας Zhejiang (ανάμεσα στη Shanghai και το Ningbo) αποτελούμενος από ένα σύμπλεγμα 1.390 νησιών. Το λεγόμενο Zhoushan Archipelago New Area είναι τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη περιοχή και αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο.

Zhejiang_Zhoushan_565x480

Ο Δήμος Zhoushan βασίζει πια την οικονομία του στον τουρισμό και στόχος της επίσκεψής τους ήταν η ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας με μια περιοχή που αποτελεί το «κέντρο της Μεσογείου», όπως χαρακτήρισαν τη Σαντορίνη. Η ανταλλαγή πολιτιστικών δράσεων αλλά και η συνεχής επικοινωνία με νησιωτικές περιοχές που έχουν επενδύσει στον τουρισμό, είναι μερικές από τις ενέργειες που κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, προσκάλεσαν τη Σαντορίνη να είναι ο επίτιμος καλεσμένος στο προσεχές 2o Διεθνές Συνέδριο με θέμα τον Τουρισμό στα Νησιά (International Islands Tourism Conference), που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο (21-23/09/2016) στην περιοχή. Το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Κίνας και της Κυβέρνησης της Zhejiang.

zorzos_yong_8jun16

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τοπικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών για την περιοχή Zheijiang Zhoushan Archipelago New Area, κος Zhou Jiang Yong, ο Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Zhoushan κος Gu Yangjun, η Διευθύντρια των Εξωτερικών Σχέσεων κα Fang Wei καθώς και άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη του Δήμου Zhoushan.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη