19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Skytrax World Airlines Awards 2022: Η Aegean και πάλι “Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Eυρώπη”

Για 11η συνεχή χρονιά και 12η συνολικά ανακηρύσσεται πρώτη στις προτιμήσεις των επιβατών

Share

Για μία ακόμη χρονιά η Aegean απέσπασε τον τίτλο της “Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας στην Ευρώπη” στα Skytrax World Airline Awards 2022, βραβεία που συχνά αναφέρονται ως τα “Όσκαρ του κλάδου των αερομεταφορών” και που αποτελούν παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την αριστεία των αεροπορικών εταιρειών. Επίσης, έλαβε και τη 2η θέση στην κατηγορία της “Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας Παγκοσμίως”, ενώ συνέχισε να βρίσκεται μεταξύ των 10 καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη για το προσωπικό καμπίνας και την ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρουν στους επιβάτες τους.

Τα βραβεία ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 23/9 στο Λονδίνο.

Η διαδικασία αξιολόγησης για τα βραβεία World Airline Awards 2022 βασίστηκε στην αποτίμηση της πραγματικής ταξιδιωτικής εμπειρίας για ένα διάστημα 12 μηνών (Σεπτέμβριο 2021 έως και Αύγουστο 2022) και αντανακλά αποκλειστικά την άποψη των ίδιων των επιβατών, στην οποία καταμετρήθηκαν 14,32 εκατομμύρια συμμετοχές, 100 διαφορετικών εθνικοτήτων.

Από αριστερά ο κος Roland Jaggi, Chief Commercial Officer και η κα Μαρίνα Σπυριδάκη, Manager Corporate Affairs της AEGEAN, παρέλαβαν το βραβείο, συνοδευόμενοι από μέλη του πληρώματος καμπίνας της εταιρείας

Η πρώτη 10άδα για τις καλύτερες περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης έχει ως εξής:

  1. Aegean Airlines
  2. Air malta
  3. Air Serbia
  4. Air Dolomiti
  5. Air Nostrum
  6. CSA Czech Airlines
  7. Luxair
  8. Olympic Air
  9. Loganair
  10. Binter Canarias
Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στην παγκόσμια κατάταξη για τις καλύτερες περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες, η Aegean ανέβηκε στη 2η θέση, μία θέση πάνω σε σχέση με πέρυσι:

  1. Bangkok Airways
  2. Aegean Airlines
  3. WestJet
  4. jetBlue Airways
  5. Azul Airlines
  6. Azerbaijan Airlines
  7. Alaska Airlines
  8. Royal Air Maroc
  9. Rex Airlines
  10. Air Malta

Επίσης, στον κατάλογο με τις 100 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, η Aegean βρίσκεται στην 28η θέση (από την 36η πέρσι). Στην κορυφή παραμένει για μία ακόμη χρονιά η Qatar Airways. Η πρώτη δεκάδα διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Qatar Airways
  2. Singaore Airlines
  3. Emirates
  4. ANA All Nippon Airways
  5. Qantas Airways
  6. Japan Airlines
  7. Turkish Airlines
  8. Air France
  9. Korean Air
  10. Swiss International Air Lines
Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.

Σχολιάζοντας τη βράβευση της Aegean, ο CEO της Skytrax, Edward Plaisted, δήλωσε: “Με το πέρασμα των χρόνων, η Aegean κατοχυρώνεται ως μία αεροπορική που διακρίνεται συστηματικά στην κορυφή της έρευνας των World Airline Awards και η ανάδειξή της ως η “Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη” για 11η διαδοχική φορά αποτελεί αναμφίβολα ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα, παράλληλα όμως με την εξίσου σημαντική διάκρισή της ως 2η “Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία Παγκοσμίως” και τη σταθερή ανάδειξή της στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη για το προσωπικό καμπίνας που διαθέτει”.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης, δήλωσε: “Σε μία περίοδο που οι παγκόσμιες προκλήσεις αλλά και η αυξημένη επιθυμία για ταξίδια δημιούργησαν αναταράξεις στο αεροπορικό ταξίδι, η αναγνώριση της προσπάθειας που όλοι εμείς στην Aegean καταβάλλουμε για να συνεχίζουμε να προσφέρουμε μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στους επιβάτες μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Έτσι, όπως πάντα, η διάκριση αυτή ανήκει πρωτίστως στους ανθρώπους μας, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα και τη δέσμευση όλων μας για να συνεχίζουμε να κερδίσουμε την προτίμηση και την αγάπη των επιβατών μας”. 

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη